"Відверті" – що приховують провокативні історії людей ЛГБТКІ-спільноти

— 26 травня 2017, 11:58

Щоб спростувати стереотип про те, що ЛГБТКІ – це завжди непристойно й аморально, активісти започаткували кампанію "Відверті".

Щоб спростувати стереотип про те, що ЛГБТКІ – це завжди непристойно й аморально, активісти започаткували кампанію "Відверті". Фото nito103/Depositphotos

Вони запустили сайт, у матеріалах якого скористалися тими ж стереотипами, з якими борються.

У назві "Відверті" є мовна гра, адже слово "відвертий" можна сприймати як у значенні "непристойний", так і в значенні "чесний", "щирий".

На сайті ЛГБТКІ-люди розповідають історії, говорять про свої проблеми у статтях та коротких відеороликах.

[L]Ресурс також має словник, який допомагає аудиторії зрозуміти, що таке сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність, а також інформація про те, які права не доступні ЛГБТКІ в Україні.

У ньому, наприклад, пояснено, що ЛГБТКІ+ – скорочення, що, крім лесбійок, геїв, бісексуальних та трансґендерних людей, також включає інтерсекс та людей, які ідентифікують себе як квір (queer).

На сайт ведуть банери з провокаційними заголовками, наприклад: "Гей показує приклад дітям", "Бісексуалка зніме будь-кого", "Брудні лесбійки роблять свою справу".

За скандальними гаслами приховані історії з буденного життя шкільного вчителя, кінооператорки та жінок, які садять рослини у парку.

Організатори кампанії "Відверті" переконані, що саме так відбувається у житті: за надуманими стереотипами стоять тисячі реальних людей, і в кожної та кожного з них своя робота, інтереси, проблеми, мрії та плани на майбутнє.

Крім того, напередодні Маршу Рівності активісти збирають підписи під зверненням до Київського міського голови Віталія Кличка з вимогою створити умови для безпечного його проведення.

Марш Рівності-2017 відбудеться 18 червня у Києві.

Реклама:

Головне сьогодні