У Києві поліція змусила чоловіка зняти футболку з символікою СРСР

— 23 червня 2017, 15:23

Правоохоронці змусили киянина Дмитра Дульського скинути футболку з написом "СССР" і знаком серпа і молота.

Про це він написав у своєму Facebook.

Випадок трапився 22 червня в районі парку Вічної Слави поблизу метро Арсенальна у Києві, розповів "Українській правді.Життя" Дмитро.

В той час, як він ішов повз до свого офісу на вулицю Лаврську, у парку проходила акція пам'яті жертв Другої світової війни. Цього дня у 1941 році гітлерівська Німеччина напала на Радянський Союз.

Дмитра зупинили правоохоронці, які стежили за порядком.

Вони сказали чоловікові, що він носить заборонену символіку і попросили одягнути футболку навиворіт.
Коли Дмитро відмовився, футболку попросили зняти.

В офісі чоловік знайшов запасний одяг і переодягнувся.

"Для мене ця символіка асоціюється з панк-роком, я не збирався промотувати Компартію, це минула епоха. Але не став сперечатись. Іноді я ношу радикальні футболки. Може, не мав рації. Може, скромніше треба висловлювати свою індивідуальність. Якщо я когось образив – прошу мене вибачити", - розповів Дмитро.

[L]Ми надіслали запит до Нацполіції Києва з проханням надати роз'яснення з приводу того, що загрожувало чоловікові у разі відмови зняти футболку і як Нацполіція стежить за законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Нагадаємо, його Верховна Рада ухвалила ще 9 квітня 2015 року.

До забороненої символіки входять не лише гімн, гебр, прапори та гасла, але й зображення, а також різні пам'ятні знаки діячам Компартії і радянської влади, назви вулиць, міст та інших адміністративних одиниць.

"Українська правда.Життя"

Реклама:

Головне сьогодні