Матері, яка лишила 3-х дітей без їжі, дали рік умовно і не позбавили батьківства

— 21 липня 2017, 13:35

Матір засудили на один рік позбавлення волі умовно за те, що вона на кілька днів залишила взимку без догляду трьох малолітніх дітей.

Відповідне рішення прийняв Червоноармійський райсуд, повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

26-річна жінка із Пулинського району поїхала одержувати соціальну виплату на дітей до іншого села. Дітей, віком 3, 6 та 8 років, вона залишила на чоловіка.

Матір засудили на один рік позбавлення волі умовно за те, що вона на кілька днів залишила взимку без догляду трьох малолітніх дітей. Фото Mizina/Depositphotos

Одержавши гроші мати "не поспішила додому, а пішла до знайомих, а потім – до родичів", зазначає прокуратура.

При цьому чоловік до неї приєднався і вони вирішили погостювати декілька днів у родичів.

За матеріалами судового слідства, у хаті, де у семиградусний лютневий мороз залишилися замкнені діти, були "олія і крупа, хліба не було… відсутність постелі, посуду, холод, бруд".

[L]За таких умов вони перебували майже дві доби, аж поки сусіди не забили на сполох та викликали представників сільської ради, які відімкнули будинок.

Унаслідок такого "піклування" та переохолодження малолітні діти захворіли та потрапили лікарні.

Вироком суду жінку визнано винною у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.1 ст. 135 (залишення у небезпеці) КК України та призначено покарання – один рік позбавлення волі з іспитовим строком на один рік.

Також рішенням суду дітей відібрано у матері, без позбавлення її батьківських прав.

Чи призначили будь-яке покарання батьку – невідомо.

На даний час діти перебувають у комунальній установі обласної ради – центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Без позбавлення батьківських прав їх не зможуть всиновити.

Реклама:

Головне сьогодні