Їй 90, вона вивчає Шекспіра. Найстарша студентка Британії дає 5 життєвих порад

Джой Леслі Гібсон 90 років – відтоді як жінка вийшла на пенсію 30 років тому, вона уже встигла пройти кілька бакалаврських програм, а тепер здобуває ступінь PhD в Інституті Шекспіра Бірмінгемського університету.

Джой Леслі Гібсон 90 років, вона здобуває ступінь PhD в Інституті Шекспіра Бірмінгемського університету. Фото telegraph.co.uk

Леслі Гібсон живе по сусідству із бібліотекою у Стенфорді-на-Ейвоні та, як більшість студентів, щодня вирішує дилему – як знаходити час для позакласних активностей після навчання, йдеться на The Telegraph.

"Це завжди важко – балансувати між роботою та спілкуванням із друзями", – пояснює Гібсон.

Жінка вивчає театральну справу. Вона вже мала досвід на сцені – грала у постановці Шекспірового "Гамлета".

Зараз для здобуття ступеня PhD вона повинна буде зіграти у Театрі Єлизавети. Жінка розповідає, що завжди тішилась успіхам королеви Британії, але сама ніколи таких можливостей не мала.

Жінка вивчає театральну справу. Вона вже мала досвід на сцені – грала у постановці Шекспірового "Гамлета". Фото telegraph.co.uk

Наприклад, після закінчення Другої світової війни, у 18 років Гібсон запропонували місце у Лондонській школі економічних і політичних наук, але пізніше пропозицію відкликали. Усі вільні місця в університетах призначалися для молодих чоловіків, які повернулися з війни і повинні були отримати фах.

[L]Свого часу Джой Леслі Гібсон пішла працювати викладачем на театральні курси, пізніше влаштувалася журналісткою в один із журналів.

Вона завжди мріяла про сцену і відновила свій творчий пошук після виходу на пенсію, у 60 років.

Тоді жінка пішла вивчати філософію, далі студіювала Ренесанс в університеті Сассекса, а далі захопилася Шекспіром.

"Мені здається, молоді люди зараз недостатньо освічені. Я часто спілкуюся зі студентами, здається вони вже зараз не мають навіть того рівня освіти, який у мене був у школі. Вони постійно думають, як заробити гроші після закінчення університету, не дуже зважаючи на те, ким вони дійсно хочуть стати", – вважає жінка.

Гібсон ніколи не була одружена і не має власних дітей. За словами найстаршої студентки Великої Британії, все її життя – "надзвичайна незалежність", вона ніколи не акцентувала на тому, що мусить вийти заміж.

Гібсон завжди мріяла про сцену і відновила свій творчий пошук після виходу на пенсію, у 60 років. Фото telegraph.co.uk

Джой Леслі Гібсон також охоче дає 5 порад нинішнім та майбутнім студентам:

Не марнуйте час на "спеціальності для Міккі Маусів", на зразок менеджменту гольф-клубів. Вивчайте конкретні предмети, а не все загалом і нічого власне.

Спілкуйтеся із друзями, одногрупниками, беріть участь у гуртках, але не переобтяжуйте себе цим – ви маєте бути сконцентрованими на навчанні.

Ще під час студій думайте про те, ким станете, коли випуститеся. Не забудьте обміркувати, як зароблятимете гроші і забезпечуватимете своє життя.

Майте час і місце роботи, де вас ніхто не відволікатиме.

Робіть хороші конспекти і тримайте їх у належному порядку.

Реклама:

Головне сьогодні