"Брудні танці": Чому просто рухатися під музику у Швеції досі нелегально

— 23 серпня 2017, 17:36

Порушити закон у Швеції дуже просто – достатньо потанцювати у місці, де немає ліцензії на надання танцювальних послуг.

Порушити закон у Швеції дуже просто – достатньо потанцювати там, де офіційно не дозволено. Фото ArturVerkhovetskiy/Depositphotos

"Спонтанні танці" навіть через рік після того, як уряд пообіцяв спинити дію химерного закону, продовжують лишатися нелегальними, повідомляє The Independent.

[L]У квітні 2016 року законодавчий орган Швеції проголосував за скасування акту, згідно з яким, розважальні заклади повинні мати окрему ліцензію, щоб люди могли танцювати на їхній території.

Цей закон прийняли у 1970-ті роки для "запобігання масовим заворушенням".

Обіцянки-цяцянки, схоже, не лише українська приказка, а й шведська, тому що поліція досі штрафує та навіть арештовує власників закладів, де люди просто випили й танцюють. Без відповідного бюрократичного дозволу.

За словами працівників галузі розваг Швеції, поліція регулярно навідується до них із перевіркою, коли чують, що у приміщенні можуть танцювати.

"Уся Європа, та що там – увесь світ сміється над нами", – наголошує власниця одного із закладів.

"Спонтанні танці" продовжують лишатися нелегальними у Швеції. Фото ArturVerkhovetskiy/Depositphotos

"Добре, що цей закон ніяк не впливає на туристів, які приїздять у Швецію. Але звісно, це просто смішно та по-дурному, що власники барів змушені виплачувати штрафи за "нелегальні танці" у 2017 році. Невже у поліції немає більше чим зайнятися", – додає вона.

Реклама:

Головне сьогодні