Скільки днів потрібно на ремонт ями на дорозі? 7 успішних прикладів

Куди поскаржитися на провалений тротуар, відсутнє дорожнє покриття чи діру в асфальті багатомісячної давнини?

Всеукраїнська книга скарг "Каратєль" – мобільний додаток – приймає скарги з усієї України та вирішує такі питання з місцевою владою.

[L]Вся інформація надана користувачами при реєстрації залишається анонімною, ГО "Фундація.101" надсилає звернення від свого імені.

Проект є не комерційним і гроші на забезпечення його роботи збирають волонтери на онлайн-платформі People's Project.

Категорія "Яма на дорозі" – одна з найпопулярніших у додатку. Ось сім місць у п’яти містах України де дорожнє покриття вдалося відновити в конкретні терміни.

1

Київ, 14 днів

На проспекті Георгія Гонгадзе розібралися з ямою завдовжки два метри і завширшки – півметра, ще й до того просто на виїзді.

На результативне рішення проблеми знадобилося 14 робочих днів. Яму прибрано, й тепер мешканці і гості найближчих будинків можуть спокійно виїжджати на столичний проспект.

2

Запоріжжя, 13 днів

За 13 днів робочих вдалося відновити дорожнє покриття на трамвайних коліях на проспекті Соборний, 1.

За інформацією, наданою місцевим користувачем, "весь переїзд розбитий і покритий маленькими ямами", а водії перебувають у психологічному напруженні через те, що мають бути надмірно уважними на проблемному переїзді.

Якість робіт вимагає кращого, проте це ліпше, аніж було.

3

Синява, 17 днів

Про яму, яку не може оминути жодна автівка, поскаржився користувач з села Синява, що на Київщині.

Окрім того, що вона знаходиться по центру проїжджої частини, додайте сюди в кількох метрах пішохідний перехід та школу.

І за чим стежити водіям: як не потрапити в яму і не залишитися без колеса чи як не збити пішохода, яким за великою ймовірністю може бути дитина?!

За 17 робочих на вказаній дорозі провели ямковий ремонт.

4

Київ, 16 днів

Більше двох років біля першого під’їзду будинку №9 на вулиці Академіка Єфремова у столиці було провалля.

Як повідомив користувач, "після багатьох звернень до ЖЕКу яму засипали сміттям, і відтоді мешканцям потрапляв до помешкань неприємний запах".

На відновлення благоустрою місцевій владі знадобилося лише 16 днів – це від направлення звернення до отримання офіційної відповіді.

5

Дніпро, 17 днів

Як і у Запоріжжі, у Дніпрі успішно розібралися з трамвайним переїздом на перехресті просп. Дмитра Яворницького – вул. Володимира Вернадського. Тут була вщент розбита одна з плит переїзду, з якої стирчала арматура на різні боки.

Через 17 робочих днів місцева влада проінформувала, що "виконаний ямковий ремонт дорожнього покриття на зазначеному перехресті".

Окрім того, користувач додатку дізнався, на коли запланований капітальний ремонт цієї ділянки.

6

Полтава, 16 днів

Провал у асфальті просто посеред пішохідного переходу – таке неподобство зафіксував полтавський користувач за адресою вул. Котляревського, 20.

Приблизний розмір ями – 30см х 30см. Звичайно, це ускладнює рух і пішоходам, і водіям. Причиною утворення провалу, згідно офіційної відповіді, назвали просадку ґрунту через розкопки.

До 3 серпня, а це за 16 робочих днів після отримання звернення, було відновлено дорожнє покриття.

7

Київ, 31 день

На столичну яму поблизу Виборзької, 38/19, практично в один день надійшло одразу дві заявки – і це від різних людей. Обидва користувачі скаржилися на півтораметрову вибоїну посеред проїжджої частини.

Пошкоджене дорожнє покриття було відновлено за один календарний місяць.

Реклама:

Головне сьогодні