Причарувати i принизити: тренд жорстоких розіграшів, про який треба пам’ятати при знайомствах

— 15 жовтня 2017, 10:00

Красивий та популярний хлопець починає впадати за непоказною дівчиною, а як вона розкриває йому своє серце, то взнає, що він просто дурив її, бо заклався з друзями.

Нагадує сюжет радянського фільму "Дівчата", але насправді це – жорстокий тренд, котрий, на жаль, є актуальним нині. Й без хеппі-ендів.

Фото doble.dphoto/Depositphotos

Днями мережу збурила історія 24-річної британки Софі Стівенсон, котра познайомилася з 21-річним голландцем Джессі Мейтменом під час відпочинку в Барселоні. У пари був секс, а потім, роз’їхавшись по домівках, вони упродовж місяця продовжували спілкуватися. Це справжній роман, була переконана Софі. "Бойфренд" запросив її приїхати на вікенд до нього в Амстердам.

Про це пише The Telegraph.

"Ми балакали, доки я не сіла в літак. Та коли я прилетіла, він не зустрів мене. Я дзвонила йому купу разів, але він не відповідав. Я прочекала в аеропорті дві години, не отримавши від нього жодної звістки, я почала панікувати, що мене покинули", - розказала дівчина The Daily Mail.

Минуло шість годин, перш ніж Софі отримала повідомлення від Джессі. Він написав, що просто її надурив.

Варто зазначити, що сам Мейтмен, після того, як "прославився" в Інтернеті, заявив, що ніколи не мав роману зі Стівенсон, що їхнє листування – вигадка та "сміття, яке руйнує його життя".

Американський сінематограф теж неодноразово звертався до сюжету, де хлопець навмисне закохує в себе дівчину, яка насправді йому не подобається. Зокрема це популярні фільми 1990-х "10 речей, які я в тобі ненавиджу" та "Це все вона". Романтичні комедії помогли нормалізувати думку, що парі на жінку – це весело.

Кадр із фільму "10 речей, які я в тобі ненавиджу". Фото з сайту IMBd

Онлайн-словник англомовного сленгу Urban Dictionary визначає "pigging" як залицяння до повної дівчини ("pig" – свиня) виключно з метою надурити її. Ще жорстокіший варіант "розваги" – коли друзяки в барі вкладають певну суму грошей у спільний котел, і всі вони дістаються тому з них, хто познайомиться з найгладкішою жінкою з присутніх та схилить її до сексу.

"Якось я взнала, що дехто намагався переспати зі мною заради жарту. Тоді я не знала, але це була спроба "піггінгу". Коли дізналася, то відчула огиду, відчула, що щодо мене скоїли насильство. На щастя, я не робила з ним нічого більшого за поцілунок, але той факт, що він навіть не вважав мене привабливою – лише хотів набрати балів у грі - змусив мене відчути себе абсолютно огидною", - зізналася 26-річна співрозмовниця видання, котра не назвала свого імені.

Із її слів, той випадок дуже сильно вдарив по її самооцінці, й минули місяці, перш ніж вона знову змогла відчути себе привабливою.

"Я була жертвою цього тренду парубоцької культури. В школі хлопець на спір запросив мене на побачення. У той час я набрала багато ваги, і в мене було акне. Це була одна з найпринизливіших речей, що колись зі мною траплялися", - зазначила 30-річна жінка, котра теж не побажала, щоби в публікації було її ім'я.

"Мені огидно, що таке трапляється знову – і що нове покоління може ставати жертвами цієї ницої мізогінії", - додала вона.

Нагадаємо, психологи мають кілька порад для татусів - як вони можуть допомогти донькам вирости вневненими в собі.

Реклама:

Головне сьогодні