Як (не) розпізнають депресію. У Facebook говорять про біль із тегом #faceofdepression

— 3 жовтня 2017, 14:39

Українці на Facebook долучаються до флешмобу #faceofdepression, розповідаючи у дописах, як боролися із депресією та чому цей стан не розпізнається за усміхненими фотографіями та відео у соцмережах.

Користувачі соцмереж розповідають про депресію із тегом #faceofdepression. Фото TatyanaGl/Depositphotos

Акція #faceofdepression (#обличчядепресії) у соціальних мережах розпочалася після того, як вдова лідера гурту Linkin Park Талінда Беннінгтон виклала у мережу відео, зроблене за 36 годин до самогубства чоловіка.

Честер Беннінгтон на ньому сміється та пустує, куштуючи цукерки-сюрпризи з "Гаррі Поттера".

[L]Жінка хотіла вказати на те, наскільки непомітною навіть для родичів та близьких може бути депресія, яка штовхає, на перший погляд, цілком щасливу людину до фатального кроку.

"Я показую це для того, щоби ви знали, що депресія не має обличчя або настрою", – написала Талінда.

За даними ВООЗ, кожні 40 секунд одна людина у світі скоює самогубство. За рік позбавляють себе життя понад 800 тисяч мешканців планети.

Часто смерть близької людини стає несподіванкою для оточення – проблеми, пригнічені стани, конфлікти, осуд та насмішки схильні до суїцидів люди зазвичай приховують.

Щоб нагадати про існування проблеми самогубств та приховування деперсії за усміхненими обличчями та звичними фото, користувачі соцмереж взяли слова Талінди Беннінгтон про те, що депресія не має обличчя й започаткували флешмоб #faceofdepression.

За цим хештегом тепер й українські користувачі викладають особисті історії з фото, на більшості з яких усміхнені обличчя, за виразом яких вкрай важко здогадатися, що людина страждає від депресії та може спробувати накласти на себе руки.

Автори постів просять не припиняти спілкуватися із родичами, друзями, просто близькими та знайомими людьми, коли вони перебувають у пригніченому стані, тому що за радісними світлинами й відео можуть приховуватися заклики прийти на допомогу.

Реклама:

Головне сьогодні