Учителька року-2016 попросила не додумувати її історію про заробітки у Лондоні

— 16 листопада 2017, 18:00

Історія викладачки англійської мови з міста Берегове Віолетти Македон приголомшила багатьох.

Віолетта Македон. Фото britishcouncil.org.ua

"Учитель року-2016" у номінації "Англійська мова", указом президента визнана "Заслуженим учителем України", Македон переїхала у Лондон, де доглядає за 80-річним дідусем.

Розмову з вчителькою із Закарпаття опублікувало місцеве видання "Про Захід" й процитували кілька всеукраїнських інформаційних ресурсів.

Віолетта Македон (зліва) на церемонії вручення відзнак вчителям в Адміністрації президента, 2016 рік. Фото prozahid.com

У передруках ЗМІ йшлося про те, що жінка не збирається повертатися й скаржиться на жахливі умови праці викладачів і туманні перспективи в Україні.

Ці слова Віолетта Македон спростовує, стверджуючи, що журналісти дозволили собі спекулювати з її рішенням працювати доглядальницею за кордоном, маючи вчительські відзнаки в Україні.

"Умови праці в школі неабияк сприяли моєму становленню як вчителя, так і особистості! Перспективи розвитку, як бачите, теж є. Я тому – живий приклад. В певних виданнях є цілі абзаци, котрі вигадані. Абсолютно і категорично спростовую слова про нестерпні умови праці, життя та перспективи розвитку!!! Досить додумувань!", – написала Македон на Facebook.

Віолетта Македон мешкає у британській столиці 2 місяці. До того вона викладала у ЗОШ № 5 із поглибленим вивченням англійської мови ім. Т. Г. Шевченка у Береговому.

[L]У рідному місті залишився її син Павло, який навчається у 10 класі.

Вчителька розповіла, що не бачить нічого дивного у своєму від'їзді за кордон – рішення вона прийняла виважене та правильне.

Македон працює в родині, де подружжя має фотобізнес. Чоловік у сім'ї британець, а дружина – українка.

Вчителька доглядає за 80-річним дідусем на ім'я Боб, з яким вона за розкладом, гуляє по Лондону, відвідує музеї, театри, парки.

У роботі їй допомагає професійне знання англійської.

"Завдяки цьому [знанню англійської, ред.] я легко, навіть краще за інших, вписалася у місцевий колорит. Але переконана, що це тільки початок", – розповіла Македон.

"Українська правда. Життя" намагається сконтактувати з Віолеттою Македон.

Реклама:

Головне сьогодні