Навіщо створили і як працює у Києві агентство моделей за 50 років. ФОТО

— 6 лютого 2018, 15:08

У Києві почало роботу перше в Україні агентство моделей старших 50 років.

Моделі агентства. Фото happyold.com.ua

Новий проект започаткував благодійний фонд "Життєлюб", який вже кілька років активно працює з людьми похилого віку, організовуючи їхнє дозвілля.

Cпівзасновниця фонду "Життєлюб" Тіна Михайловська розповідає, що ідея появи проекту була зовсім на поверхні.

Моделі агентства. Фото happyold.com.ua

"До нас часто звертаються рекламні та продакшн-компанії в пошуках героїв. Ми просто вирішили оформити це в окремий проект, який буде шукати нові цікаві обличчя і розширювати нашу базу, – говорить Тіна.

Для нас це не розвага, а скоріше ще одна можливість просування ідеї актуальності третього віку в країні. Не важливо, скільки тобі років. Ти можеш бути ким завгодно, незалежно від віку".

Моделі агентства. Фото happyold.com.ua

Піарниця фонду, Анна Давиденко розповіла "Українській правді. Життя", що в агентстві уже є близько 10 постійних моделей, а останнім часом почали надходити заявки від людей, які б хотіли, аби їхні бабусі і дідусі також взяли участь у фотосесіях.

[L]"Складність для дорослих моделей є хіба у тому, що зйомки можуть затягуватися на тривалий час, якщо наприклад, це фотосесія для реклами. Як будь-яким дорослим людям, їм буває трохи складніше, ніж молоді, – пояснює Анна.

Вони зазвичай ніколи цього не показують. Наші моделі – суперактивні, їм дуже подобається спілкуватися, розповідати історії про себе. Для них це у першу чергу можливість спілкуватися з людьми, а не робота, скажімо".

Моделі "Життєлюб" вже знялися в рекламному ролику української дизайнерки Ельвіри Гасанової, співпрацювали з Helen Marlen, Gara, Musthave і "Компоті Бум".

Моделі агентства. Фото happyold.com.ua

"Під час зйомок для "Компоті Бум" з нашими моделями працювала дизайнерка Леся Патока. Спершу нам здавалося, що наші чудові бабусі ніколи не погодяться одягнути купальник. Але коли ці образи принесли, вони дали згоду протягом перших 2 секунд, – розповідає Анна.

У цьому віці у людей уже немає жодних обмежень, упереджень стосовно себе, власної зовнішності й фігури. Вони вже люблять себе дійсно такими, якими вони є, тому готові на будь-які експерименти. Їм це цікаво".

Моделі агентства. Фото happyold.com.ua

Найстаршій моделі агентства – 82 роки, її звати Любов.

"Фонд "Життєлюб" починався із танцювального клубу для людей старшого віку. Любочка входить до нього. У танцювальному клубі ми й познайомилися. Якось для зйомки потрібна була доросла жінка, от ми її і попросили. До речі, вона знімалася для колекції Андре Тана ще у 2005 році, а також у кліпі Наталії Могилевської "Лимоновый фонарь", – пригадує Анна.

Зараз у фонді хочуть сформувати базу моделей старшого віку, пояснюючи, що для фешн-зйомок потрібні певні типажі за зростом, там більш суворі правила.

Моделі агентства. Фото happyold.com.ua

Але до організації часто звертаються кастинг-директори і рекламні агентства, яким потрібні просто приємні люди старшого віку для реклами.

За перші зйомки моделі агентства отримували 600-2000 грн. Усі агентські збори спрямовують на діяльність фонду "Життєлюб".

Надіслати заявки в модельне агентство може кожен охочий на Facebook або пошту [email protected].

Реклама:

Головне сьогодні