А лотки з-під яєць і бляшанки куди? Тепер є сайт, що допомагає сортувати сміття

— 15 березня 2018, 14:30

Одна людина за своє життя в середньому продукує 31 тонну сміття, більшу частину якого можна відправити на повторну переробку.

Тому львівські дизайнери створили інтерактивний сайт, який допомагає навчитись сортувати сміття.

Львівські дизайнери створили інтерактивний сайт, який допомагає навчитись сортувати сміття

На сайті можна обирати предмети, а інтерактивна мапа розповість, що з ними робити: куди і як викинути бляшанку, PET-пляшку чи коробку з-під яєць.

Наведіть мишкою на купу сміття, і потягніть бажаний предмет угору

Наведіть мишкою на купу сміття, і потягніть бажаний предмет угору. Справа з'явиться інформація про те, як правильно очистити предмет, куди його можна здати і чим замінити, щоб сміття ставало менше.

Справа з'явиться інформація про те, як правильно очистити предмет, куди його можна здати і чим замінити, щоб сміття ставало менше

Проект покликаний співпрацювати з громадами та представниками відповідального бізнесу, для розвитку культури сортування та мінімізації сміття в побуті.

Сайт Garbage31 розробила львівська дизайн-студія "Бамбук", пише zaxid.net.

Наразі на сайті можна знайти інформацію про понад 30 предметів

[L]Наразі на сайті можна знайти інформацію про понад 30 предметів: батарейки, упаковки від соку, молока, скляні та пластикові пляшки, лампочки, друковані вироби, коробки від піци, фольга тощо.

Зараз сайт працює у тестовому режимі, розробники обіцяють додавати нові елементи та місця, куди можна виносити вторсировину.

До наповнення сайту були також залучені представники ініціативи Zero Waste Lviv.

Реклама:

Головне сьогодні