З 1 червня змінюються правила вивозу тварини за кордон. Що це означає

— 23 травня 2018, 15:41

З 1 червня вивезти тварину за кордон можна буде лише за новою формою її паспорту.

Про повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Фото: gurinaleksandr/Depositphotos

"Для супроводження домашніх тварин при їх переміщенні за межі території нашої держави з 01.06.2018 до уваги будуть братись лише ветеринарно-санітарні паспорти встановленого зразка, зміст яких розміщено в мережі інтернет, зокрема на сайті Верховній Раді України за посиланням", – йдеться у повідомленні.

Підставою для оформлення ветеринарно-санітарного паспорта є:

  • клінічний огляд тварини
  • наявність відповідних діагностичних, профілактично-лікувальних обробок (дегельмінтизації), включаючи дослідження і щеплення (сказ та інші інфекційні хвороби в залежності від виду тварини).

[L]Видача ветеринарно-санітарного паспорта на тварину входить до переліку платних адміністративних послуг, які надає Держпродспоживслужба, органи та установи, що належать до сфери її управління.

Розмір оплати – 51 гривня 29 копійок.

Служба пояснює, що через видачу ветпаспортів невстановленого зразка були "численні запити інших контролюючих служб, які призводять до розслідувань".

Зараз ці паспорти можуть видавати держустанови ветмедицини, зокрема, державні лікарні ветеринарної медицини (району, міста, області).

Паспорт не видадуть, якщо:

  • не дотримані ветеринарно-санітарні заходи, передбачені законодавством; є ускладнення епізоотичної ситуації на відповідній території
  • неможливо безпосереднього оглянути тварину
  • нема необхідної ветеринарної обробки тварин, їх карантинування, відповідних досліджень та/або експертного висновку.

Ветеринарно-санітарний паспорт на тварину дійсний до моменту її смерті.

Реклама:

Головне сьогодні