Тест

МВС закрила файлообмінник ex.ua

Цю інформацію "Українській правді. Життя" підтвердив заступник керівника прес-служби МВС Сергій Бурлаков.

"Міліція закрила ex.ua у рамках розслідування кримінальної справи за частиною 2 статті 176 Кримінальної справи (порушення авторських і суміжних прав)", - повідомив Бурлаков.

За його словами, розслідування тривало близько півроку і було ініційовано міжнародними компаніями ("Adobe Systems Inc.", "Microsoft Corporation", "Graphisoft Inc." та ін.. програмні продукти яких упродовж тривалого часу незаконно розповсюджувались через веб-сайт "ЕХ.ua")

"Сьогодні був проведений обшук, санкціонований судом у офісному приміщенні, у дата-центрах. Вилучена велика кількість комп’ютерної та мережевої техніки, близько 200 серверів, контента на них більш ніж на 6000 терабайт", - сказав Бурлаков.

"Проводяться слідчі дії, допитуються свідки і підозрювані. Зараз уже 16 людей. Після проведення цих слідчих дій буде встановлено статус цих людей", - додав він. Максимальний термін покарання по цій статті - 5 років ув'язнення.

Як повідомляється на сайті МВС, вже відомо, що адміністрацію ресурсу очолював громадянин Латвії.

У офісі ex.ua. Фото прес-служби МВС

Нагадаємо, у лютому 2011 року Міжнародна асоціація інтелектуальної власності (IIPA) включила Україну і список країн, в яких найбільше порушуються авторські права в галузі інтелектуальної власності.

У звіті по Україні зазначалося, що в нашій країні рівень піратства є досить високим, але влада не приділяє цьому питанню достатньої уваги. Окрім того, уанет став "батьківщиною" деяких найбільших торрент-трекерів у світі.

Найбільшим порушником названо файлообмінник ex.ua, користувачі якого можуть вільно завантажувати фільми, музику та інший неліцензійний контент.

У офісі ex.ua. Фото прес-служби МВС

[L]У листопаді 2010 року Американська асоціація звукозапису RIAA віднесла "ЕХ.UA" до 25-ти найбільших "піратських" веб-ресурсів світу.

За твердженнями вказаної міжнародної організації, на сайті немає жодного відео- чи аудіофайлу, легальність поширення якого підтверджена власником авторських прав.

У МВС називають закриття веб-ресурсу EX.UA "справою світового масштабу".