Тест

Цукерберг запускає проект із здешевлення інтернету для країн, що розвиваються

Новий проект Internet.org - це співпраця найбільших технологічних компаній в світі, серед яких: Nokia та Samsung, телеком-гігант Ericsson та Qualcomm, пише The Daily Mail.

Мета проекту - зробити інтернет доступним для 5 млрд. людей з країн Африки, Азії та Латинської Америки.

На відміну від проекту Loon Google, який покликаний розширити доступ в інтернет у віддалених районах країн, що розвиваються, за допомогою великої повітряної кулі, Internet.org спрямований на підвищення ефективності за рахунок поліпшення програмування.

Facebook намагається впорядкувати свої додатки таким чином, щоб вони споживали менше інтернет-трафіку і, отже, були дешевші для користувачів в оплаті мегабайт.

Виробники ж мобільних телефонів намагаються сконструювати такий телефон, який би мав економну батарею та використовував інтернет-трафік більш ефективно.

Протягом 10-ти років, Internet.org сподівається знизити витрати на надання мобільного інтернету на 99%.

В основному, проект орієнтований на мобільне підключення, адже мільярди людей у країнах, що розвиваються, уже використовують стільникові телефони та обмінюються повідомленнями. Смартфони також є більш доступними, ніж персональні комп'ютери, і вони часто більш практичні в регіонах з непостійною електрикою.