Snapchat купив одеський стартап Looksery за 150 мільйонів - ЗМІ

— 16 вересня 2015, 10:21

Про це пише AIN.UA.

Сума операції, за даними редакції, становила близько 150 млн доларів.

Як зазначає видання, окремий додаток Looksery зник з AppStore, ставши частиною додатку Snapchat - якщо під час запису відеодзвінка тапнуть по зображенню свого обличчя, на екрані з'являться знайомі фільтри від Looksery.

За чутками, вся команда розробки українського додатку з Одеси переїде в США.

Looksery - це програма для мобільних пристроїв, яка дозволяє в реальному часі змінювати власне обличчя так, щоб красиво виглядати на фото і навіть під час відеочату.

За допомогою програми можна схуднути, погладшати, вирівняти колір шкіри і усунути її дефекти, змінити що завгодно - від кольору очей до форми черепа, накласти на обличчя анімацію мультяшного героя або героя фільму жахів.

Після вдалої кампанії на Kickstarter минулого року про українську команду написали багато популярних ЗМІ: TechCrunch, Forbes, VentureBeat, одесити засвітилися навіть у CNN.

Це дуже допомогло залучити західних клієнтів: технологія Looksery зацікавила операторів колл-центрів, косметичні компанії, кіностудії.

Завдяки тому, що швидко вдалося знайти клієнтів на західних ринках, команда дуже швидко вийшла на прибутковість, генеруючи небачені для українського стартапу 1 млн доларів обороту на місяць.

Нагадаємо, попередній гучний екзит української компанії був пов'язаний з Google: у вересні 2012 року компанія купила український Viewdle приблизно за 40 млн доларів.

Реклама:

Головне сьогодні