Тест

Українці не отримують Нобеля, бо Україна майже не бере участі у фінансуванні наукових програм світу

Тому всі умови диктуються тими, хто все це фінансує.

Про це Громадському радіо розповів молодий український вчений Костянтин Турченюк, що досліджує наномедицину у лабораторіях Франції та Ізраїлю

"Я думаю, що за дуже великі досягнення премію можуть дати, але це питання десятиліть. До визнання відкриття, яке відбулося зараз, може пройти 50 років. Тому практичним всім нобелівським лауреатам під 80 років", - каже він.

Що стосується актуальності вручених цього тижня Нобелівських премій, то на думку ученого є актуальні на сьогоднішній день відкриття і є відкриття, які були здійснені в минулому.

"І якщо ми говоримо про хвороби, то зараз ці хвороби можна легко подолати за допомогою тих відкриттів, які були зроблені 50 років тому. Зараз ми не бачимо ніякої небезпеки в цих хворобах, і нам здається, що вони несуттєві", - каже він.

Як відомо, у середу лауреатами Нобелівської премії з фізики 2015 року стали вчені Такаакі Кадзіта та Артур Макдоналд, які відкрили нейтринні осциляції.

Напередодні лауреатами Нобелівської премії з медицини стали американець Вільям Кемпбелл, японець Сатосі Омура та китаянка Юю Ту.