Вінницькі ліцеїсти розробили безпілотник-гексокоптер та передали його прикордонникам

— 17 листопада 2015, 18:29

Протягом кількох місяців школярі працювали над своєю розробкою в гуртку авіамоделювання Вінницького обласного центру технічної творчості учнівської молоді. Повідомляє сайт МОН.

До справи долучилися керівництво міста, волонтери, освітяни. Завдяки спільним зусиллям наприкінці жовтня літаючий апарат здійснив свій перший показовий політ.

"Гексокоптер має 6 моторів і 6 гвинтів - це гарантія успішного приземлення: якщо пошкодять один, він і на 5-ти долетить. У разі ушкодження включається автопілот, і він не долітає до точки, а повертається. Можна на будь-якій ділянці шляху зупинитись і підлетіти нижче, більш детально розвідати обстановку", - зазначив керівник авіамодельного гуртка Володимир Водзянівський.

Гексокоптер обладнано FULLHD відеокамерою, яка проводить запис на флешку. В майбутньому прилад обладнають передавачем, щоб дані в режимі реального часу записувались на ноутбук оператора.

Основне завдання безпілотника - виконувати розвідувальні операції.

Розробники обладнали його системою навігації "Глонус".

Росіяни працюють на даних частотах, а тому не блокують їх.

Гексокоптер може переносити вагу до 5 кілограмів, а тому здатен проводити і диверсійні операції в тилу ворога.

Після здійснення показового польоту гексокоптер був переданий прикордонному загону, який виконує завдання з охорони державного кордону України у Львівській області.

Реклама:

Головне сьогодні