Стартувала реєстрація для участі в ЗНО-2016

— 1 лютого 2016, 12:16

У 2016 році ЗНО проводитиметься з таких навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської мови, німецької мови, французької мови, іспанської мови та російської мови.

Для реєстрації виконайте послідовно чотири дії:

1. Ознайомтесь із Правилами прийому до обраного вищого навчального закладу, де вказано перелік конкурсних предметів, із яких необхідно подати сертифікат ЗНО, Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти, Порядком реєстрації осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

2. Здійсніть вибір навчальних предметів, із яких бажаєте пройти зовнішнє незалежне оцінювання.

Пам’ятайте: загальна кількість навчальних предметів не повинна перевищувати чотирьох.

Для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури (українська мова), математики або історії України зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію.

3. Підготуйте необхідні документи та матеріали:

копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові). У разі відсутності паспорта окремі категорії осіб можуть подати інший документ;

дві однакові фотокартки для документів розміром 3 х 4 см (фотокартки мають бути актуальні, та виготовлені на білому або кольоровому фотопапері);

копію документа про повну загальну середню освіту (випускники минулих років) або довідку з місця навчання, що підтверджує здобуття в січні – серпні 2016 року повної загальної середньої освіти(учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів);

реєстраційну картку, яку можна сформувати самостійно (з 12.00 години 1 лютого), скориставшись спеціальною програмою, розміщеною на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти, або звернувшись за допомогою до працівника пункту реєстрації.

Випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року можуть звернутися за допомогою до особи, відповідальної за реєстрацію в навчальному закладі, де навчаються.

Окремі категорії осіб, крім вищезазначених, мають підготувати ще низку документів. Які саме читайте тут.

На копіях документів повинен бути напис "Згідно з оригіналом" (без лапок), а також особистий підпис особи, яка реєструється, її ініціали та прізвище, дата засвідчення копії.

4. Сформуйте комплект реєстраційних документів та подайте його до навчального закладу, в якому навчаєтесь (випускники загальноосвітніх навчальних закладів поточного навчального року), або надішліть до 4 березня 2016 року на адресу регіонального центру оцінювання якості освіти, зазначену в контрольно-інформаційному листі (випускники минулих років, учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів).

Дата подання реєстраційних документів визначається за відтиском штемпеля на поштовому конверті.

Випускники минулих років, учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів із числа осіб з неконтрольованих територій, які не мають можливості відправити документи поштою, повинні в установлений строк надіслати скан-копії фотокартки та реєстраційних документів на електронну адресу, зазначену в контрольно-інформаційному листі.

Підтвердженням факту реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні є Сертифікат, який буде надіслано в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням учасника зовнішнього незалежного оцінювання та інформаційним бюлетенем "Зовнішнє незалежне оцінювання. 2016 рік".

Випускникам загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року індивідуальні конверти надсилаються до закладу, де вони навчаються, випускникам минулих років та учням (слухачам, студентам) професійно-технічних, вищих навчальних закладів – за адресою, зазначеною в реєстраційній картці.

Увага! У реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні може бути відмовлено, якщо:

не надасте документи, що підтверджують достовірність інформації, зазначеної в реєстраційній картці;

– відповідно до вимог законодавства не маєте права на реєстрацію для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні;

надасте недостовірну інформацію;

– надішлете реєстраційні документи після завершення встановленого строку реєстрації (перереєстрації);

– неналежним чином оформите документи, необхідні для реєстрації;

неможливо створити особливі (спеціальні) умови для проходження зовнішнього незалежного оцінювання відповідно до висновку, виданого закладом або органом охорони здоров’я.

Особа, якій відмовлено в реєстрації, усунувши причини, що стали підставою для прийняття такого рішення, не пізніше 18 березня 2016 року може надіслати до регіонального центру новий комплект реєстраційних документів.

Випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року подають реєстраційні документи для перереєстрації до закладу, де навчаються. Випускники минулих років, учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів надсилають документи для перереєстрації на адресу регіонального центру, зазначену в контрольно-інформаційному листі.

Реклама:

Головне сьогодні