Тест

Школярам розкажуть про Сенцова і репресії. Проведуть уроки про анексію Криму

Такі заняття проведуть з 26 лютого, розповіла радник міністра інформаційної політики України у справах Криму Еміне Джеппар.

"Мета уроку в старших класах – розповісти і показати громадянський спротив Криму окупації і розвіяти міф про те, що Крим повністю підтримав російське вторгнення і захоплення української території", – зазначила вона у середу на прес-конференції.

У прес-конференції також приймала участь заступник директора департаменту, начальник відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Наталія Бєскова.

Проведення уроків погоджено із Міністерством освіти і науки.

"Дякую за зроблену роботу, і ми її підтримали. Сподіваюся, що це буде не тільки три уроки, матеріали пішли і на вищі навчальні заклади, і на професійно тежнічні заклади. Також ми пропонуємо їх розповсюдити через вчителів, що проходять курси підвищення кваліфікації", зазначила вона.

На прес-конференції також презентували методичні рекомендації на 134 сторінках для проведення уроку.

20 лютого 2014 року Верховна Рада офіційно оголосила початком тимчасової окупації Росією Криму і Севастополя.

7 жовтня 2015 року президент Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій.

Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".