Проект житомирських військових із захисту дронів оцінить NASA

— 28 квітня 2016, 17:51

Розробники з військового інституту представили проект DronProtect у номінації "Don’t Crash My Drone" ("Не розбий мій дрон").

"Завдання полягало в розробці програмної геоінформаційної системи, що дозволяло б операторам малих дронів дізнаватися якнайбільше про погодні умови в районі польотів, позиціонувати дрон у сервісах Google і визначати закриту для польотів зону в радіусі 5 миль відповідно до поточних GPS-координат дрона", — йдеться у повідомленні на сайті навчального закладу.

За цей проект проголосувало українське журі хакатону, тепер його запропонують до участі для отримання гранту від NASA.

До складу команди Житомирського військового інституту увійшли як підполковники, так і курсанти.

Переможці українського етапу хакатону NASA Space Apps Challenge. Фото з сайту Житомирського військового інституту імені Корольова

Як повідомляє видання ain.ua, ще одним українським проектом, який потрапив до фіналу Space Apps Challenge, став стартап київських розробників Avision Robotics.

Це логістична платформа для трафік-менеджменту безпілотників, яка дозволяє дронам літати у повітрі без зіткнень, обираючи безпечні маршрути.

Платформа буде також представлена на фінальному конкурсі розробок для дронів для NASA.

Хакатон NASA Space Apps Challenge – 2016 тривав з 22 до 24 квітня.

Цей захід проводиться з 2012 року під егідою Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (США), проте в Україні конкурс було організовано вперше.

Тематика завдань була запропонована NASA і присвячена актуальним проблемам: аеронавтика, космічна станція, Сонячна система та простір поза нею, подорож на Марс, космічна технологія, Земля.

[L]

Одночасно Міжнародний конкурс проводився в 170 країнах світу, 35 з яких вели онлайн-трансляцію заходу. За правилами хакатону, учасники протягом 48 годин вирішували завдання та готувались до захисту своїх проектів.

Раніше повідомлялося, що до складу українського журі увійдуть Леонід Каденюк, Клим Чюрюмов і Анатолій Відьмаченко, а також ментори з різних областей.

Реклама:

Головне сьогодні