У SpaceX показали, як зберігаються на мисі Канаверал ракети після успішного приземлення

— 16 травня 2016, 13:52

Як відомо, SpaceX здійснила три успішні приземлення — одне на землю, інші два на рухому морську платформу.

Нині три ракети розміщено в ангарі Космічного центру Кеннеді на мисі Канаверал в американському штаті Флорида, повідомляє Mashable.

Ракета Falcon9, яка вже успішно приземлилася. Фото SpaceX

Успішні приземлення ракет важливі, адже вони дозволять повторно використовувати першу ступінь для подальших польотів, значно знижуючи вартість кожного запуску.

Компанія Ілона Маска винаймає центр запусків на мисі Канаверал. Фото SpaceX

Засновник SpaceX Ілон Маск пожартував, що скоро компанії не вистачить ангару. Насправді, він не зовсім і жартував: винахідник автомобіля Тесла і його комерційний космічний проект винаймають пусковий комплекс 39 і ангар 39А, де можна зберігати лише 5 ракет.

Усі три ракети зберігаються в одному ангарі. Фото SpaceX

Пусковий комплекс 39А і ракети. Фото SpaceX

Щоправда, за словами Маска, остання ракета зазнала значніших ушкоджень під час приземлення, ніж перші дві. Це видно на відео в Instagram компанії.

Нагадаємо, 8 квітня компанії SpaceX Ілона Маска таки вдалося посадити першу ступінь ракети Falcon 9 на платформу в океані.

Лише третя спроба здійснити самостійну вертикальну посадку на баржу виявилася успішною.

Приватний космічний корабель Dragon, який вона несла, попрямував на Міжнародну космічну станцію з науковими дослідженнями, речами для космонавтів та обладнанням для орбітальної лабораторії.

Тижнем раніше конкуренти SpaceX — компанія засновника Amazon Джеффрі Безоса, котра також готується до здійснення комерційних перевезень людини у космос, здійснила успішне приземлення ракети Blue Origin проекту New Shepard.

І SpaceX батька електромобіля "Тесла" Ілона Маска, і New Shepard Джеффрі Безоса мають на меті повторно використовувати ракети, що дозволить возити у космічних кораблях на орбіту Землі не лише вантажі, а й пасажирів.

Реклама:

Головне сьогодні