На Львівщині уроки християнської етики наказали зробити обов'язковими. Документ

— 30 червня 2016, 11:26

Копію наказу від 9 червня 2016 року №08-01/335 виклала на своїй сторінці у Facebook журналістка Анастасія Іванова.

Наказую: Продовжити у 2016/17 навчальному році вивчення предмета Основи християнської етики в 1-11 класах загальноосвітніх навчальних закладів міст та районів області.

Зобов'язати керівників загальноосвітніх навчальних закладів передбачити у навчальних планах усіх класів 0,5-1 годину на вивчення предмета Основи християнської етики за рахунок варіативної частини навчальних планів.

У наказі також йдеться про продовження з 1 вересня 2016 року занять з християнського виховання у дошкільних навчальних закладах області відповідно до "Орієнтовної тематики занять з християнського виховання дітей дошкільного віку", схваленої комісією з питань християнської етики та виховання Львівської обласної ради (протокол №12 від 05.08.2004 року).

Для збільшення натисніть на зображення

Для збільшення натисніть на зображення

Наказ підписано виконувачем обов'язків директора департаменту С. Книшиком.

Водночас, як вказує Анастасія Іванова, у статті 35 Конституції України вказано, що "кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність… Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа — від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова".

Реклама:

Головне сьогодні