Простіше, ніж 2+2. У мережу виклали відео для вчителів математики 1-4 класів

— 27 жовтня 2016, 13:00

Про те, як учителям розібратися в новаціях програми з математики у початковій школі йдеться у спеціальних відео.

Ролики із поясненнями від професорки ПНПУ ім. К. Ушинського Світлани Скворцової доступні на порталі EdEra.

Наприклад, для розвитку у дітей здатності логічно та критично мислити, використовувати свої знання у побуті та вміти працювати в команді Скворцова рекомендує використовувати сюжетні задачі, які не лише допоможуть запам’ятати матеріал, а й дадуть можливість засвоїти наведені вище наскрізні вміння.

[L]"Сьогодні неможливо уявити повсякденну і професійну діяльність людини без використання математичних методів для розв’язування проблем, тому дитина має розуміти, як використовувати математику для успішного пізнання світу", – зазначила Світлана Скворцова.

Професорка також радить вчителям звернути увагу на рекомендований програмою "принцип ножиць", який допоможе максимально розкрити потенціал кожного учня, не завдаючи шкоди дитячій психіці.

"У класі завжди є учні з різними пізнавальними потребами та можливостями. Як вважають психологи, якщо взяти здібності найслабшої дитини за одиницю, то здібності найсильнішої вимірюватимуться 10 балами. І далі цей розрив лише збільшується, тому вчитель не може орієнтуватися на середнього учня, він повинен дати оптимальне навантаження кожному", – наголосила професорка.

Раніше з’явилися відеоматеріали до оновленої програми з літературного читання, на яких сучасні українські письменники особисто розказують про себе та свої твори. Також вчителі можуть використовувати ролики до програм із англійської мови.

У МОН наголошують, що відеоматеріали для вчителів до оновлених програм мають стати помічниками, які сприятимуть впровадженню змін, оскільки підручники у школах лишилися старими.

Реклама:

Головне сьогодні