Тест

Біля берегів Севастополя виловили акулу-гобліна. Фото

Біля берегів Севастополя, прямо у міській бухті, рибалки виловили акулу-гоблін, яка мешкає в Тихому океані на великій глибині.

Про це повідомляють повідомляють Вести.ру.

"Досі вчені мало що знають про її звички і навіть чисельність. Тепер ще залишається гадати, як ця акула опинилася за тисячі кілометрів від рідних місць", - йдеться у сюжеті.

Свою назву (акула-гоблін або акула-домовик) риба отримала за химерний вигляд: морда акули закінчується довгим дзьобовидним виростом. Цей вид мало вивчений, науці відомі менше п'яти десятків екземплярів.

Акула мешкає біля берегів Японії у водах Тихого океану, і як вона опинилася в Антлантці, де інша солоність води, - незрозуміло.

"Знаю випадки, коли запливала блакитна або тигрова акула, але вони до берегів Босфору підпливали і йшли назад, для них цей бар'єр солоності виявився нездоланним", - сказала зберігач фонду Севастопольського акваріуму Алла Короткова.

Фото Вести.ру

Вчені вважають, що цей екземпляр акули-гобліна, не найбільший для свого виду, опинивився у водах Чорного моря завдяки людині.

"Багато яхт заходить до Севастополя і, швидше за все, вона випала за борт", - вважає науковий співробітник Інституту біології південних морів Юлія Корнійчук.

Акула-домовик мешкає на глибині від 200 метрів. Вивчено цей вид вкрай мало. Невідомо навіть, чи перебуває він під загрозою зникнення і чи агресивний по відношенню до людини.

Для севастопольських океанологів тепер загадка, як довго прожила акула-гоблін в Чорному морі.