Тест

Придбати квиток на поїзд можна буде за 90 діб до дати поїздки

Міністерство інфраструктури ініціює проведення якісних змін щодо обслуговування пасажирів залізничного транспорту.

Підготовлено проект наказу "Про затвердження Змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України" - документ проходить узгодження у Міністерстві юстиції та інших зацікавлених установах.

Одне із запропонованих нововведень - початок продажу проїзних документів на пасажирські поїзди дальнього сполучення за 90 діб до дати поїздки. Нині реалізація квитків розпочинається за 45 діб до дня відправлення поїзда.

Серед запланованих нововведень - змога для пасажира роздрукувати проїзний документ на бланках суворого обліку, скориставшись автоматами самообслуговування (кіосками).

Також в оновленій редакції правил передбачається змінити положення щодо повернення вартості квитка у разі його невикористання. Якщо пасажир відмовився від поїздки у період від 24 до 12 годин до відправлення поїзда, то йому буде повернено повну вартість квитка та 50% вартості за плацкарту.

Якщо менше, ніж за 12 годин - лише вартість квитка, кошти за плацкарту не виплачуватимуться. Виплата платежів за невикористані проїзні документи, пред'явлені вже після відправлення поїзда, проводитися не буде.

Якщо ж пасажир вирішить припинити поїздку вже безпосередньо на шляху прямування, йому буде виплачено вартість квитка за не пройдену відстань (за плацкарту кошти повернені не будуть).

Також не буде здійснюватись виплата платежів за невикористані проїзні документи з позначкою про припинення пасажиром поїздки на шляху прямування, які будуть пред'явлені більше, ніж за три години після відправлення поїзда.