Тест

Топ-10 найдивовижніших пляжів світу

Пісок рожевого, зеленого чи чорного кольору, стежина велетнів та скам’янілі тролі – десятку найдивовижніших пляжів планети представляє туристичний портал Lonely Planet.

Боулінг Болл, Каліфорнія

Порівняно з зеленим піском чи хвилями, що зникають, "кругле каміння" звучить не досить переконливо, щоб одразу вирушити до цього пляжу. Якщо ж ви до нього таки дістанетесь, то побачите кам’яні кулі, наче залишені якимсь велетенським дитям. Найкраще їх видно під час відливу.

Каміння лежить рядочками, начебто його хтось старанно повикладав.

Харбор Айленд, Багами

Потрапивши сюди, ви закліпаєте очима, вам здасться, що це якась галюцинація в стилі відомої пісні "Lucy-in-the-Sky", щось схоже на цукрову вату чи кремові тістечка. Але ж ні, пісок і справді рожевий. Цього кольору йому надають домішані мікрочастинки коралів.

Скляний пляж, Каліфорнія

Цей пляж є доказом дивовижної здатності матінки-природи перетворювати сміття на скарб. Оточений скелями, колись він був сміттєзвалищем військової бази Форт Брегг.

До кінця 1960-х сюди скидали непотріб, аж до старих автівок, доки влада не поклала цьому край. Протягом наступних десятиріч хвилі невпинно шліфували уламки скла, й тепер пляж нагадує розсип дорогоцінного каміння. Збирати скельця нині заборонено.

Затока Принца Вільяма, Аляска

Холодне чисте повітря, льодовики, гірські піки, що відображаються у воді, чорний пісок в обрамленні зелених пагорбів та блакитного льоду. У цьому раю для любителів каякінга можна побачити тюленів, морських видр, китів, орлів та, інколи, ведмедів.

Папаколеа, Гавайї

Колір піску вулканічних островів не буває цукрово-білим, до нього домішується чорний, червоний, або зеленкуватий, як на пляжі Папаколеа. Цього відтінку йому додають кристали олівіну, що потрапили сюди внаслідок виверження 10 тисяч років тому.

Вони важчі за інші вулканічні речовини, тож коли вода вимиває решту, пляж лишається зеленим. Коли-небудь олівін закінчиться, й пляж стане сірим, але, за людськими мірками, це станеться дуже нескоро.

Чандіпур, Індія

Море в цьому місці вміє робити справжній фокус – воно зникає.

Під час відливу вода відступає на цілих 5 кілометрів, відкриваючи дно з мушлями та дрібними червоними крабами.

Перісса, Санторіні, Греція

Не варто очікувати, що тут вам вдасться побут на самоті, адже Перісса – дуже популярний та чи не найкрасивіший із чорних пляжів Санторіні. Над ним височіє скеля Mesa Vouno, яка підсвічується в темну пору доби.

Збираючись на цей пляж, не забудьте шльопанці – чорний пісок дуже добре прогрівається.

Стежка гігантів, Північна Ірландія

Внаслідок виверження вулкану тисячі базальтових колон набули гексагональної форми й розташувалися наче органні труби. За легендою, в цьому місці вояк Фінн МакКул та шотландський велетень викрикували одне одному погрози та будували стежину, щоби зустрітися для з’ясування відносин.

Власне, геологи підтверджують цей міф – на шотландському березі моря є такі самі колони.

Рейнбоу Біч, Австралія

Фрейзер – це найбільший піщаний острів у світі. Тутешній пляж оточують пагорби, забарвлені в рожевий та кремовий кольори, відтінки меду та нуги.

За розповідями аборигенів, то все лишив по собі дух веселки, який загинув тут під час битви за жінку.

Вік Біч, Ісландія

Невеличке містечко Вік є найбільш південною точкою країни, найбільш дощовим місцем острову, а ще тут знаходиться один із найкрасивіших пляжів світу. Світлі хвилі накочуються на вугільно-чорний пісок, здається, ніби дивишся на негатив.

Химерні базальтові фігури, розкидані по пляжу – то тролі, які, за легендою, не вбереглися від сонячного проміння.

Фото з Flickr (HiDickBiker, isla de lobos, mlhradio,Alaskan Dude, SteveD, Subho01C, Kayla Clements Travel, vermillion$baby, Ja A., articbear)