Тест

Реклама в Нідерландах закликає не пускати чоловіків в Україну, бо там красиві жінки. Відео

У Нідерландах на центральних телеканалах з'явилася реклама під назвою "Втримай його вдома" із закликом до жінок умовити чоловіків не їхати в Україну на Євро-2012 через те, що в "цій країні безліч красивих жінок", повідомляє Інтерфакс.

Рекламу транслюють у вечірній час на телеканалах NED-1 і NED-2 і ця реклама - енергетичної компанії Nederlandse Energie Maatschappij ("NLE").

Ролик також розміщено на сайті компанії і на Youtube.

Як повідомляє сайт NLE, компанія розпочала рекламну акцію напередодні Євро-2012 за участю відомих в країні особистостей, яка закликає не їхати на чемпіонат до України, оскільки футбольні вболівальники-чоловіки зустрінуться з "прекрасними українськими жінками".

У прес-релізі повідомляється, що реклама під слоганом "Втримай його вдома" розрахована на жіночу аудиторію, а героєм першого кліпу став Хенк Спаан (Henk Spaan) - спортивний журналіст і колумніст.

Зокрема, в кліпі, який триває 25 секунд, з'являється пошукова система Google і вводяться слова Ukrainian women. Після цього на екрані з'являється велика кількість фотографій молодих привабливих напіводягнених жінок.

Відеоряд супроводжується жіночим голосом, який може сприйматися як такий, що висловлює зневагу і огиду. Далі в кадрі з'являється герой - Хенк Спаан, який на дивані дивиться телевізор, після чого - безпосередньо логотип NLE і зображення пропонованого контракту з подарунком - приладу з виготовлення пива.

Жіночий голос за кадром пояснює, що якщо укласти контракт з компанією на 3 або 5 років, то в подарунок отримаєте прилад із виготовлення пива.

"Даруючи цей бар, чоловіків умовляють залишитися вдома, а не їхати до України, в якій, як кажуть, дуже багато красивих жінок. Хенк Спаан залишається у себе вдома", - запевняють у компанії.

Уже кілька скарг направлено до Комісії Нідерландів з питань рекламної етики (Nederlandse Reclame Code Commissie). Також були зроблені запити з проханням прокоментувати ситуацію на адресу Спаана. Спроби поспілкуватися з представниками компанії наразі є безуспішними.

Раніше Нідерланди жорстко розкритикували за веб-сайт, створений праворадикальною політичною силою Partij voor de vrijheid (PVV, Партія за свободу), на якому запропоновано скаржитися на громадян ЄС, які живуть і працюють у цій країні, таких, як поляки, угорці та ін.