Найпотворніші будинки Європи. Фото

Химерні, дивні, часом страшні будівлі є у кожній країні. Видання Euromag.ru опублікувало список найбільш потворних будівель Європи. Це і вежа, і простий будинок, у якому мешкають люди, а іноді, навіть і храм.

Будівля SIS в Vauxhall в Лондоні. Також відома як штаб-квартира британської розвідки. Була розроблена Террі Фарреллом. Відкрито в 1994 році.

Національна бібліотека Мінську, Білорусь. Дизайн розроблений Михайлом Виноградовим і В. Крамаренко. Відкрито в 2006-ому році.

Скульптури і оглядова вежа в Лондоні, яку повинні побудувати до Олімпіади 2012-го року в Олімпійському парку. Дизайн розроблений Аніш Капур і Сесілом Балмондом.

Телевежа Жижков в Празі. Дизайн розроблений Вацлавом Олюком і Іржі Козаком. Будівля була побудована в 1992 році.

Кафедральний собор Христа в Ліверпулі. Дизайн розроблений Фредеріком Гіббердом. Собор побудували в 1967 році.

Башта Aillaud в Нантеррі, передмісті Парижа. Дизайн розроблений Емілем Елоді. Будинок побудований в 1977 році.

Strata SE1 в Лондоні. Дизайн BFLS. Будівництво було завершено в 2010 році.

Torre Velasca в Мілані. Дизайн архітектурної компанії BBPR. Побудований в 1950-ті роки.

Національна бібліотека в Приштині, Косово. Дизайн хорватського архітектора Андрія Мітняковіча. Відкритий в 1982-ому році.

Будівля Mirador в Мадриді. Розроблено голландською архітектурною студією MVRDV у співпраці з іспанським архітектором Бланка Ллао. Відкрито в 2005-ому році.

Будівля Словацького радіо у Братиславі. Ця перевернута піраміда була розроблена Штефаном Светко та Варнавою Кісслінг. Було завершено в 1983-ому році.

За матеріалами Euromag.ru.

Реклама:

Головне сьогодні