Курортний сезон у Криму вже почався - чекають напливу росіян

— 23 квітня 2013, 15:59

Про це розповів прем’єр АРК Анатолій Могильов на прес-конференції після закінчення засідання Ради міністрів у Сімферополі у вівторок, повідомляє Інтерфакс.

"Курортний сезон у нас вже почався. За інформацією Міністерства курортів і туризму Криму, путівки (на відпочинок у Криму) купуються з набагато більшою інтенсивністю, ніж було минулого року, який був піковим за кількістю туристів", - сказав Могильов.

Могильов зазначив, що згідно з даними туроператорів, на травневі свята куплено місць в санаторно-курортних установах у Криму на 25% більше, ніж це було в 2012 році.

"Ми інтенсивно пропагуємо відпочинок в Криму, розтягуючи сезон від літніх місяців у бік вересня-листопада, і квітня-травня, збільшуючи курортну складову. По-друге, на травневі свята цьогоріч буде дуже багато вихідних днів", - сказав прем'єр.

За його словами, особливо великий наплив в поточному році очікується російських туристів.

У свою чергу, виступаючи на засіданні ради міністрів АРК, міністр курортів і туризму Олександр Лієв зазначив, що, за оцінкою експертів туроператорів Росії, тури на відпочинок в Криму на травневі свята стали хітом продажів.

"На сьогодні попит на них виріс майже на чверть порівняно з попереднім роком. Це пов'язано з тривалими вихідними, а також тим, що в Криму підготували до травневих свят 169 санаторіїв та 197 готелів. Торік таких відпочиваючих брало 140 санаторіїв і 163 готелю ", - сказав Лієв.

Він повідомив, що з початку року кількість відпочиваючих у Криму становила 255 тис. осіб, що на 29% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

За словами міністра, готелі повідомляють, що їх завантаження вже зараз збільшилася і дуже багато з готелів вже продали всі місця на пік сезону в Криму.

Реклама:

Головне сьогодні