Топ-10 країн, які варто відвідати в 2013-ому

Екзотичні Соломонови острови, Мадгаскар та Південна Корея, а також неекзотична Словакія, пропнують туристам у 2013-ому році цікаві залізничні і пішохідні маршрути, а також звичні і незвичні розваги.

Шрі-Ланка

Постраждала від цунамі в 2004-ому році, а також охоплена громадянською війною у період між 1938-им та 2009-им роками, країна має багато районів, які залишилися зачиненими навіть для найбільш безстрашних мандрівників.

Наразі запеклий конфлікт добіг кінця, інвестиції наповнюють індустрію туризму, а кількість відвідувачів неухильно росте.

Із доступними цінами, недорогим транспортом та зручними авіарейсами, із пересадкою у Бангкоку, Шрі-Ланка стає одним із найкращих місць для відвідування.

Чорногорія

Природа в цій місцевості проявила весь свій креатив, створивши такі місця як Которська бухта, а також неймовірні пляжі вздовж Рів'єри.

Утім, путівник радить захопити із собою пару гарних туристичних черевик, адже поряд із красою, Чорногорія має доволі суворий і дикий "інтер'єр".

Которська бухта

Серед нового: тут розширено мережу пішохідних і велосипедних доріжок, а вдосконалена інфраструктура робить цю країну все більш привабливою для туристів, в той час, як з`являються нові робочі місця для місцевих мешканців.

Південна Корея

Без зайвого шуму, Південна Корея непомітно перетворилася на відкритий напрямок відпочинку з невикористаним потенціалом у гольфі, пішохідними прогулянками та рибальством. Утім, мало хто з іноземців знає про це.

Але ця "анонімність" скоро зникне, дякуючи серії великих спортивних подій, запланованих на 2013-й рік.

Еквадор

В Еквадорі, у 2013-ому році, готуються до радикальної реконструкції залізниці. Цим, планується розширити відвідуваність Кіто та прибережного порту Гуаякіль.

Nariz del Diablo

Траса також пройде поруч із знаменитим вулканом Котопаксі і височезної Nariz del Diablo (Ніс диявола), яка вважається найкрутішою та найстрашнішою залізничною ділянкою у світі.

Словаччина

Проживши два десятиліття після оксамитової революції, Словаччині вдалося сформувати найбільш швидкозростаючу економіку з усіх країн, які нещодавно приєдналися до ЄС і пропонує чудовий гірськолижний спорт та холостяцькі вечірки на вік-енд.

Братислава

Наразі країна поступово відходить від дешевих снігових трас та готується до глобального "ремонту" в 2013-ому році.

Соломонові острови

На Соломонових островах варто забути про великі базари та люксові апартаменти. Тут краще налаштуватися на еко-курорти, відпочинок у селах, а також на найкращий дайвінг.

В минулому, мандрівників відлякувала обмежена кількість рейсів, малодоступність громадського транспорту, відсутність інфраструктури, громадянські війни та екзотичні збудники малярії.

На сьогоднішній день, подорожувати тут стало набагато легше, цивільні безлади припинилися і навіть комарі вже не є такою загрозою, як раніше.

Ісландія

Якщо спитати будь-якого туриста про його враження від подорожі до Ісландії, він одразу висловить безмежну любов до мешканців маленького острова, а також до неймовірних пейзажів, страв із риби та баранини, а також щирої гостинності місцевих мешканців.

Девальвація валюти зробила подорож до Ісландії приємною для гаманця.

Туреччина

Нові лоу-кост авіалінії та відмінне обслуговування на автобусних маршрутах, роблять поїздки Туреччиною дуже легкими.

Руїни Гьобеклі Тепе

Тут варто відвідати історичні стародавні міста Мардін та Мідіат, потрапити на свято їжі в Газіантеп, а також побачити нещодавно виявлені руїни Гьобеклі Тепе поблизу міста Санліурфа.

Домініканська республіка

У першому кварталі 2012-ого року, кількість туристів до республіки збільшилася на 8,4%.

Все більше авіакомпаній літають до 8-ми найбільших аеропортів країни, круїзні судна додають Домініканську республіку до основних зупинок на маршруті.

Мадагаскар

Після декількох років політичної нестабільності та невизначеності, які заважали розвиткові туризму, Мадагаскар нарешті стоїть на порозі відновлення.

Президентські вибори заплановані на 2013-ий рік віщують рух у сторону демократії. Крім того, країна почала з`являтися у списках туристичних напрямів в агенціях.

За матеріалами Lonely Planet.

Фото з Flickr (by crossioly, Cameron Woodworth, carrielee112, Sandro Mancuso, msdstefan, 18%_silver, The Brucer, I & A Travel, luc legay), wikipedia.org.

Реклама:

Головне сьогодні