Тест

Європейські міста, які варто побачити якнайшвидше: Львів у списку

Автори та відвідувачі вебсайту VirtualTourist склали список європейських міст, які варто побачити, не відкладаючи мандрівки в довгий ящик. Першу сходинку серед must-see посів Львів.

Увесь Топ-10 представляє Reuters.

Із початком літа ціни в місцях, до яких линуть туристи, традиційно зросли. Проте Львів VirtualTourist зарахував до міст, куди ще можна й треба їхати влітку. Розпочинати знайомство радять із площі Ринок, не оминувши таких архітектурних пам’яток, як, наприклад, палац Корнякта.

Будівлю Львівської опери видання називає перлиною неоренесансу, яку часто порівнюють з оперними театрами Парижа і Відня.

Гамбург надто довго перебував у тіні Берліна, серез німецьких міст поступаючись лише йому за розмірами, і в найближчі роки тут очікують справжнього туристичного буму. Тим, хто завітає до Гамбурга вже цього літа, видання радить прогулятися однією з найстаріших вулиць, Jungfernsteig, а ще побачити, як будується велетенський концерт-холл Elbphilharmonie Hamburg.

Вільнюс за правом пишається тим, що в його серці розташоване найбільше барокове старе місто в східній та центральній Європі. У костелі Святих Петра і Павла можна побачити близько 2000 статуй, фігурних композицій та горельєфів. До must-see автори та читачі також включили костел Святої Катерини (завдяки рожевому фасаду його важко проминути), костел Святої Анни та Aušros Vartai – єдину браму міського муру, що збереглася, з каплицею з зображенням Діви Марії.

Валенсія, яка є третім за величиною містом Іспанії, гармонійно поєднує в собі історичні пам’ятки та сучасні туристські цікавинки – найбільший океанаріум Європи, інтерактивний музей науки тощо. Видання радить побачити Plaza de la Virgen та комплекс будівель Llotja de la Seda, який входить до переліку об'ектів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Llotja de la Seda

Португальське місто Порту, вже давно займає місце з-поміж фаворитів VirtualTourist, його історичний центр також є частиною Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а місцеве вино високо цінує весь світ. Видання рекомендує прогулянку прибережним районом Рібейра, а ще закликає завітати до Casa de Musica, де щонеділі проходить концерт класичної музики, причому вартість квитків не перевищує 10 євро.

Тим із читачів сайту, які вже побували в Загребі, сподобався підйом фунікулером до Верхнього міста, де знаходяться Загребський собор, церква Святого Марка з гербовим щитом на даху і вежа Лотршчак.

Загребський собор

Острів Мальта лежить за 93 кілометри на південь від Сицилії, тож з давніх-давен мав величезне стратегічне значення. Тепер він, зокрема столиця, Валетта, став самостійним пунктом призначення для туристів з різних країн.

Cобор Святого Іоанна

Валетта входить до списку об'ектів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а нещодавно отримала звання європейської культурної столиці 2018-го року. Місто вважається однією з "найконцентрованіших" історичних зон. Родзинкою є собор Святого Іоанна, зсередини прикрашений двома картинами Караваджо.

Будапешт, який утворили два міста, розташовані на берегах Дунаю, відомий романтичністю своєї архітектури, краєвидами та СПА. На боці Буди варто побачити однойменний середньовічний палац, Рибальський бастіон та церкву Святого Матьяша. На боці Пешта розташована будівля Парламенту.

У Ризі можна побачити найбільшу в Європі колекцію зразків архітектури модерна. Історичний центр, Стара Рига, подобається туристам своїми просторими площами і бруківкою. Улюблені місця VirtualTourist – собор Святого Петра, Дім Чорноголових і архітектурний комплекс "Три брати", який відображає зміну латвійських архітектурних трендів у часі.

Під номером 10 у рейтингу виступає Сараєво, зокрема турецька частина старого міста. Видання радить побачити фонтан Sebilj, що знаходиться навпроти мечеті Башчарчія. Інші цікаві місця – Сербський кафедральний православний собор, Академія мистецтв, яка розмістилася в колишній євангельській церкві та Латинський міст через річку Міляцка. Як відомо, саме тут у 1914-му році сталося вбивство ерцгерцога Франца Фердінанда.

Фото з Flickr (by Emyan, LuxTonnerre, cleevehome, Abariltur, E.Rocha, bern.harrison, oha1, KatellLudoEtChloé, hellimli)

За матеріалами virtualtourist.com, Reuters