Тест

Електронні квитки відтепер можна повернути оnline на сайті "Укрзалізниці"

Online повернення електронних квитків можна здійснити на сайті booking.uz.gov.ua через кабінет користувача, про це у п’ятницю повідомляє прес-служба компанії.

1. Для повернення електронного проїзного документа (ЕПД) та/або бланка замовлення, що були оформлені через сайт booking.uz.gov.ua, необхідно зайти до кабінету користувача:

- скористатися вкладкою "Актуальні квитки"

- обрати проїзні документи, які необхідно повернути

- обрати опцію "Повернути":

- підтвердити або відмовитись від повернення:

Як зауважує "Укрзалізниця", повернення бланка замовлення можливе лише за умови, що проїзні документи не були роздруковані в залізничній квитковій касі.

Повернути електронний квиток на сайті booking.uz.gov.ua можна зробити незалежно від місця їх оформлення. Але при поверненні будуть повернуті всі документи з цього замовлення.

Не можна повернути резерв.

Як пояснює "Укрзалізниця", при обранні опції "Підтвердіть повернення" відкриється вікно зі сформованим Документом на повернення.

При поверненні електронного квитка, документ на повернення є розрахунковим документом. При поверненні Бланка замовлення, документ на повернення не є розрахунковим документом.

Повернення коштів на картку клієнта здійснюється "Укрзалізницею" в максимально стислий термін, але за тою ж тою системою, через яку було придбано електронний посадочний документ або бланк замовлення.

Можливість повернення електронного квитка та бланку замовлення на сайті booking.uz.gov.ua припиняється за 1 год. 00 хв. до відправлення поїзда з початкової станції.

2. Для повернення ЕПД та/або Бланка замовлення, що були оформлені через інші системи придбання квитків (окрім залізничних кас), необхідно:

- скористатися вкладкою "Повернення квитка" та заповнити наступні поля:

- UID - унікальний ідентифікатор замовлення (20-ти значний код, що знаходиться у верхньому рядку документа),

- фіскальний номер квитанції (ФК, розміщений у правому верхньому куті документа),

- ім’я та прізвище особи, для якої було оформлено документ.

- обрати опцію "Повернути квиток":

- підтвердити або відмовитись від повернення.

Українська правда. Життя