Тест

Новий европейський тренд: пляжні клуби у центрі міста. Фото

Походити по піску, посмакувати прохолодний коктейль, поспостерігати за блиском води - такими почуттями відпустки насправді можна насолодитися в центрі мегаполісу, як ось тут, у Берліні.

У містах Європи у самому розпалі сезон пляжних клубів. Те, що нині стало трендом, бере свій початок з акції 13 років тому, пише Deutsche Welle.

Паризькі пляжі
Влітку 2002 року мер французької столиці Бертран Деланое дозволив висипати тисячі тонн піску на центральну вулицю Жоржа Помпіду і таким чином перетворив 3,5 кілометра берега Сени на міський оазис під назвою пляжі Парижа.

Ідея виявилась настілки вдалою, що тепер піщане задоволення повторюють тут щороку, щоправда тільки влітку.

З видом на музеї

Того ж року з'явився пляжний бар з шезлонгами в самомум центрі німецької столиці: "Strandbar Mitte" розташований навпроти Музейного острова на березі Шпрее.

"Ми пропонуємо нашим гостям відпочинок на воді у хорошій атмосфері", - пояснює генеральний директор закладу Крістіан Шульц. Подібні бари з'являються й в інших містах.

Поетично вишукані
У Кельні відвідувачі міського пляжного бару можуть насолодитись романтичним видом на Кельнський собор. Ще Йоганн Вольфґанґ Ґете казав, що щастя часто зовсім поруч, треба вміти його розпізнати. Для багатьох кельнців щастя - це незабудовний вид на собор.

Прохолода басейнів
У портовому місті Гамбург води не бракує. У межах міста, однак, особливо не покупаєшся - занадто багато суден. Краще охолонути в чистому басейні піщаного бару, тим більше, що й тут відкривається відома панорама - Ельба, судна й портові крани.

Над міськими крівлями
Міський пляж - це далеко не зажди море, річка або озеро. Привабливість цього клубу - в його висоті. Тут відкривається вид на старий Ганновер. Просто зробіть паузу, дозвольте душі розслабитись, залиште повсякденну метушню - коротше, насолоджуйтесь солодким байдикуванням.


Пляжне життя на даху паркінгу
Пляжний клуб у Штуттгарті не може похвалитись навіть панорамою. Натомість він розташувався в досить незвичному місці - на даху одного з паркінгів. Тут можна відпочити після напруженого шопінгу. Якщо до моря далеко, то це не така вже й погана альтернатива.

Пакуй плавки
Пляжні бари популярні і в інших європейських містах. У Брюсселі організатори намагаються привернути увагу всієї родини водними іграми, спортом, музикою та розвагами для дітей. І їм це вдалося: міський пляж вздовж каналу - невід'ємна альтернатива брюссельського літа.

Під звуки вальсу
Хто вгадає, про яке європейське місто йдеться? Це столиця Австрії. Пляж розташувався безпосередньо на Дунайському каналі. Таких пляжів у Відні нараховується вісім. І всі вони користуються неабиякою популярністю.