Тест

Український музей потрапив до Топ-14 найкращих музеїв світу

Видання CNN створило добірку найкращих авіаційних музеїв світу. Український музей авіації потрапив до нього і посів шосту сходинку.

(Детально про "Музей авіаціїї" читайте у статті "Бойові і пасажирські літаки з київського Музею авіації". ФОТО)

"На щастя, нині немає необхідності закривати ремінь безпеки, вимикати телефон чи турбуватися про турбулентність. Достатньо зручно влаштуватися перед монітором і насолодитися світлинами найкращих авіаційних музеїв світу", - зазначає видання.

14 місце

Невеличкий музей в Палм-Спрінгс, Каліфорнія, є одним з небагатьох, де можна забратися всередину експонатів, поговорити з пілотом або взяти біплан поїздки.

13 місце

Центральний музей Повітряних сил (Моніно, Росія)

Святиня холодної війни авіації, знаходиться в 24 милях від Москви і вважається найкращим в Росії. За словами дослідника Енжі Сондерса, він має неповторний шарм, що вельми важко піддається кількісній оцінці.

12 місце

Royal Flying Doctor Service музей (Аліс-Спрінгс, Австралія)

Музей розташований у приміщенні колишньої радіостанції. Відвідувачам дозволено зазирнути всередину літака Pilatus PC12. Тут також є експонати медичного і історичного обладнання.

Є театр на 70 місць, де можна почути історії ветеранів.

11 місце

Ангар Red Bull Hangar-7

Власник музею і його засновник - мільярдер Дітріх Матешиц. Він вважається найкрасивішим музеєм у світі. Головна будівля складається з 1200 тонн сталі і 300 тонн скла. Містить рідкісні моделі літаків (Cessna C337, Боїнг PT-17 (відомий як Harley Davidson неба).

Він також має колекції F1 автомобілів, мотоциклів і рослин.

10 місце

Авіаційно-космічний музей, Канада

Цей музей - домівка для більш ніж 130 літаків з різних країн світу. Влітку відвідувачі мають змогу здійнити короткий рейс на біплані Waco UPF-7 1939 го року.

9 місце

Китайський музей авіації

У Пекіні флагманський музей авіації Китаю включає китайські винищувачі і особистий літак Мао. За словами експерта з авіації Майкла Бланка, деякі з літаків є такі, які просто не можна побачити на Заході.

8 місце

Польський музей авіації, Краков (Польща)

В музеї Кракова можна побачити літаки комуністичної епохи. Крім того, музей розташований на одній з найстаріших військових аеродромів у Європі.

7 місце

Пімський музей повітря та космосу (Арізона, США)

Сюди літаки йдуть "на смерть". Цей музей є могильником для техніки.

Його площа становить 2600 гектарів і містить іржаві каркаси 4 тис. літаків.

6 місце

Український авіаційний музей

Київський музей - один із найбільших у світі місць, де зберігається військова техніка. Більшість літаків були побудовані у Радянському Союзі. Серед експонатів - надзвукові бомбардувальники.

5 місце

Французький музей повітря та космосу

Знаходиться недалеко від Парижа, деякі з експонатів музею відносяться до 16 століття. Його Concorde є єдиним у світі.

4 місце

Аваційний центр і Боїнг Тур, Вашингтон

В цьому музеї можна створити свій власний реактивний літак або спробувати посидіти на симуляторі. Головною визначною пам'яткою є тур величезним заводом компанії Boeing.

3 місце

Національний музей ВПС США

Фото nationalmuseum.af.mil

Національний музей ВПС США знаходиться на Райт-Паттерсон. Має гарну президентську базу літаків.

2 місце

Імперський військовий музей Duxford (Великобританія)

1 місце

Смітсонівський музей авіації та космонавтики (Вашингтон)

Кожен рік 8 мільйонів людей відвідують цей музей у Вашингтоні. Має командний відсік пілотованого космічного корабля Аполлон-1.

Фото http://edition.cnn.com/