Тест

Відпочиваємо в Україні. Зелений туризм на Херсонщині

Окрім традиційного відпочинку на морях, Херсонщина, розкривається й з іншого боку, це зелений і сільский туризм, і хоча тут не має гір, місцева природа чудова.

Тут розташовано близько 80 об'єктів природно-заповідного фонду.

Два з чотирьох біосферних заповідників в Україні - Чорноморський та Асканія-Нова. Серед ланів, гаїв, садів та заповідників є навіть своя Олешківська пустеля. Нажаль в рамках програми "10-го Всеукраїнського фестивалю туристичної журналістики" ми не змогли подивитися все, та й не можливо це зробити за 3 дні.

Фермерське сімейне виноробне господарство "Курінь" пропонує екскурсії по виноградникам, винним підвалам, фермі. При бажанні вино власного виробництва можна дегустувати й придбати, в магазині воно не продається, а майже все розкуповується на місці знавцями

Місцеві люди привітні й доброзичливі, життя йде у сповільненому русі, ти справді відпочиваєш від стресів та агресивного антропогенного тиску великих міст.

[L]Зелений туризм потрошку розвивається, але з нашою допомогою й увагою процес прискориться і якість послуг буде покращуватись.

Хто ще не відкрив для себе зелений туризм як альтернативу стереотипного відпочинку "на морях", раджу спробувати, хоча на Херсонщині є можливість поєднувати те й інше. Сподіваюсь, ще не раз повернусь у цей чудовий край і насолоджуватимусь місцевою красою.

Херсонщина рай для рибалок-аматорів, дельта Дніпра з її плавнями багата на різноманітну рибу
Фермерське сімейне виноробне господарство "Курінь"
Справжня перлина Херсонщини, історико-розважальний комплекс "Зелені хутора Таврії"
"Зелені хутора Таврії"
База зеленого туризму "Чайка", розташована на Дніпрі, пропонує відпочинок і прогулянки на природі, плавнях Дніпра на човні, основна концепція - гармонійне об'єднання культурницько-просвітницької, екологічної та історичної складових на базі синтезу особливостей краю
З Чайки прокладено водну екскурсії плавнями Дніпра до заповідного "Бобрового озера", яке користується попитом навіть в іноземних орнітологів
Відкриття етно-фестивалю у полікультурному центрі "Чайна тиша", с. Іванівка Голопристанського району