Місяць документального кіно подорожує Україною

"Welcome Europa" (у присутності режисера) 2 грудня 19:00

Режисер: Бруно Ульмер

виробництво: Арте Франція, "Звук та Світло"

Франція - 2006pоку, 90 хвилин

Готуючись до зйомок, режисер протягом року їздив по країнах Європейської Спільноти та сусідніх країнах, що знаходяться на кордонах "Шенгенського простору".

Він слідував за молодими турками, марокканцями та румунами на їхньому шляху до Греції, Німеччини, Італії, Іспанії, Франції та Нідерландів.

Фільм показує різноманітні хитрощі, до яких вдаються ці молоді люди, щоб вижити (тимчасові підробітки, крадіжки, незаконна торгівля, проституція тощо). Режисер намагався осягнути їхню мрію, їхнє повільне прозріння та врешті-решт спустошення їхньої особистості.

Колекція "Обличчя Європи"

Документальний серіал

Франція - Німеччина, один фільм: 26 хвилин

Серія документальних фільмів, які показують звичайних та незвичних європейців. Портрети людей з Ісландії, Австрії, Косово та Німеччини. У різних куточках Європи, кожен на свій манер, вони творять різнобарвне обличчя континенту.


"Юдіт"

режисер: Жюльєт Сенік, 2006

Юдіт, що зростала у колишній НДР, зуміла своє захоплення музикою перетворити на професію. Сьогодні вона є диригентом оркестру, і її життя проходить у подорожах та гастролях. Де б вона не була: на репетиції, концерті чи вдома, Юдіт завжди сповнена музикою.

"Дідда"

режисер: Солвейг Анспаш, 2006

Дідда - поетеса. Вона працює в бакалійній крамниці у Рейк'явіку, столиці Ісландії, щоб заробити на життя собі та своїм двом синам. Дідда є жінкою великодушною, але з міцним характером. На тлі вулканічних та туманних пейзажів, з волоссям, що розвивається від вітру, вона читає нам свої поеми.

"Маріхан"

режисер: Клер Лаборей, 2006

Маріхан - дитячій психіатр в одній з лікарень Відня. Її батьки, коли вона була ще дитиною, полишили Турцію та іммігрували до Австрії. Як примирити сімейні культурні традиції та повсякденне життя? Маріхан поважає батьківські цінності, але не поступається своєю незалежністю. Вона тільки що переїхала до свого власного помешкання, де разом зі своїми друзями мріє про майбутнього ідеального чоловіка...

"Фатмірех"

режисер: Флювія Альберті, 2007

Фатмірех живе у Митровиці. Вона готується провести незабутній вечір разом зі своїми друзями. Для цієї події - випускного вечора в ліцеї - все продумано до найдрібніших деталей: вечірня сукня, зачіска, манікюр. Потім вона поїде навчатися за кордон, але продовжуватиме працювати у недержавній організації Kids for Peace для встановлення мира в Косово.

"Мусульмани Європи, Християни Сходу" (у присутності режисера) 30 листопада 17:00

режисер: Жак Дебс

виробництво : Жак Дебс та ARTE GEIE у партнерстві з ADR Productions та Making Movies (Фінляндія)

Франція - 2006року 2 години 15 хвилин

Яким чином християни й мусульмани уживалися разом протягом багатьох віків в країнах, що входили до Османської імперії? Жак Дебс запрошує нас до подорожі-спогадів від Сараєво до Єрусалиму по слідах цієї багатої та повної пригод історії. Які спогади залишилися під уламками цієї імперії? Як зібрати друзки цього розбитого дзеркала, що роз'єднало людство?

Показ проходитиме за адресою: м. Київ вул. Костянтинівська, 26, кінотеатр "Жовтень"

Реклама:

Головне сьогодні