Виставка "Історії" Олександра Бабака

Ви дивитеся і бачите вікно елітної новобудови. Ви дивитеся і бачите вікно не надто затишної лікарні. Ви дивитеся і бачите вікно покинутого всіма помешкання. Ви дивитеся і бачите невелике віконце старої сільської хатини. Ви бачите, чи лише вважаєте, що бачите?

"Це на перший погляд видається, що перед вами вікна, в які можна зазирати", - каже художник. "Насправді ж, ці віконця - можливість поглянути в себе, відтак, побачити, пригадати, чи вигадати свою історію".

Історії, що їх оповів Олександр Бабак - це маленькі подорожі у спогади, напівзабуті враження, невтілені задуми та найзаповітніші мрії. Це, безперечно, не ваші історії, не ваше минуле, скоріш за все не ваше майбутнє.

Позаяк, в роботах Бабака (в циклі "Історії" це відчувається особливо гостро) є невловимі нотки, інтонації, напівтони, що бодай на мить, змушують вас засумніватися в правильності попереднього твердження.

Його особистісне має незбагненну властивість ставати вашим особистісним. Хай як відсторонено ви сприймаєте мистецтво.

Олександр Бабак народився 1957 р. в Києві. У 1974 р. закінчив Республіканську художню школу імені Т. Г. Шевченка; у 1984 р. - майстерню монументального живопису А. Стороженка Української академії мистецтв.

Працює з монументальним та станковим живописом, графікою, інсталяцією; у 1988 р. - член Спілки художників України.Живе і працює в Києві.

Виставка пройде за адресою: м. Київ вул. Волоська 55/57 м. Тараса Шевченка "Я Галерея"

Реклама:

Головне сьогодні