Рок-коляда у Львові

Гурти "Контрабас" (Полтава), "Кораллі" (Івано-Франківськ) та "ДримбаДаДзига" (Київ), окрім звичного репертуару, вперше виконають спеціально підготовлені для "Рок-коляди" колядки та щедрівки у власній обробці, повідомляє ЗІК.

Після виступу гуртів відбудеться українська вечірка, яка триватиме до опівночі. Захід подібного формату у Львові відбудеться вперше, що є спробою по-новому подати традиційні колядки та щедрівки, і саме святкування Різдва.

Незвичними є також інструменти гуртів. Наприклад "Кораллі" використовують трембіту, а "Контрабас" - козобас, бугая, сокиру і навіть гребінець.

Трембітар гурту "Кораллі" Віталій Цюпак впевнений, що фестиваль - це популяризація забутих традицій: "Скажімо, трембіта сприймається як щось не сучасне, архаїчне. Ми ж постійно перебуваємо у творчому пошуку. Це спроба переосмислити традиції, подати їх у сучасному форматі, свого роду експеримент. Не цікаво жити і творити, якщо не робити нічого нового. Ми намагаємось породити мотиви, більше ніж їх залишки сидять в селі. Є великі сподівання що вийде щось кльове".

Реклама:

Головне сьогодні