Бійцівський клуб: Андрій Курков проти Чака Палаганюка

Учасники зустрічі: Андрій Курков письменник, журналіст, кіносценарист, Ірен Роздобудько - письменниця, поетеса, журналістка, сценарист, лауреат конкурсу романів, кіносценаріїв та п'єс "Коронація слова", Неоніла Струк ─ генеральний директор видавництва "Світ успіху".

Модератори ─ головні редактори газети "Друг читача" Брати Капранови

ПЕРСОНА СІЧНЯ:

Андрій Курков ─ письменник, журналіст, кіносценарист, номінант ірландської літературної премії ІМРАС

Андрій Курков - найпопулярніший у світі сучасний український письменник, чиї книжки перекладено трьома десятками мов у півсотні країн. Роман Андрія Куркова "Остання любов президента" трапив до довгого списку ірландської літературної премії ІМРАС - найбільшої з усіх, що присуджуються за окремий прозовий твір. Розмір премії складає 100 тис. євро.

ВІДЕО ДНЯ

Довгий список складається зі 117 романів англійською мовою та 30 перекладених з інших мов. Короткий список буде оголошено 2 квітня 2009 року, а переможець стане відомим 11 червня на церемонії у Дубліні. Серед суперників Куркова багато популярних письменників, зокрема Харукі Муракамі та Чак Палагнюк.


Привітати письменника, побажати йому перемоги та поставити запитання Андрієві Куркову ви зможете на "Книжковому січні".

ПОДІЯ СІЧНЯ:

Прем'єра фільму за сценарієм Ірен Роздобудько "Таємничий острів"

21 січня відбулася прем'єра фільму "Таємничий острів" режисера Володимира Тихого за сценарієм Ірен Роздобудько. У головних ролях задіяні відомі російські та українські актори: Євген Стичкін, Неллі Уварова (Росія), Богдан Бенюк, Ганна Кузіна, Володимир Ніколаєнко (Україна) та інші .

"Таємничий острів" є проектом кіногрупи Film.UA. Це - перший в Україні фільм, який знімався як телевізійний, але вийшов в кінопрокат і демонструється на великому екрані. В одному з епізодів знялась і авторка сценарію. Жанр фільму - іронічний пригодницький трилер.

Про те, чим відрізняється робота над сценарієм від написання книги, а також про свій дебют на великому екрані Ірен Роздобудько розповість під час "Книжкового січня".

КНИЖКА СІЧНЯ:

Серія "Україна запрошує" видавництва "Світ успіху"

Відповідно до Державної програми розвитку туризму до 2010 року, основними пріоритетами якої є заходи щодо розвитку в'їзного та внутрішнього туризму, відродження соціального, молодіжного, дитячого та сільського зеленого туризму, видавничий центр "Світ успіху" підготувало до друку туристичні путівники серії "Україна запрошує".

Метою путівників є ознайомлення українських та іноземних туристів, туристичних компаній, представників бізнесових кіл з історичними та культурними пам'ятками, природними багатствами, установами сфери послуг і відпочинку. Наразі видано п'ять путівників: про Закарпаття, Буковину, Рівненщину, Волинь, Київщину, у розробці - туристичні Вінниччина та Чернігівщина, у планах видавців - охопити усі області України.

Докладніше про серію "Україна запрошує" розкаже на "Книжковому січні" генеральний директор видавництва "Світ успіху" Неоніла Струк.

Вхід вільний. Акредитація бажана.

Контакти: 467 50 24, 8(066) 403 93 78 ─ Тетяна Самчинська

(Е-mail: [email protected])

Реклама:

Головне сьогодні