Виставки вітражів Наталії Гайдаш "Місто янголів"

Ви побачите 7 величних херувимів, і 7 янголів світла, і янголів із квітами, і безліч персональних янголів-оборонців. Своїми прозорими крилами вони відгорнуть останні виснажливі дні зими і повернуть світло і колір.

Вітражна техніка, яка дозволила створити це диво, була винайдена американським дизайнером Тіффані на початку ХХ ст. і вважається найскладнішою.

Завдяки їй можна збирати вітражі з найменших деталей, намертво спаюючи їх мідною фольгою. Такі вітражі міцніші за класичні (на свинцевому профілі) й мають набагато кращий естетичний ефект, адже дозволяють з'єднувати деталі під будь-яким кутом, створювати об'ємні композиції.

Основи вітражної техніки Наталя Гайдаш вивчила в Львівській академії мистецтв, де в 2001 р. закінчила кафедру монументального живопису. До цього Наталя вивчала художній розпис у Косівському художньому училищі (1993-1999), закінчивши перед тим художню школу в рідному місті Надвірна.

За останні роки Наталя створила у техніці тіффані серії робіт: "Різдвяна шопка", "Сльоза янгола", цикл "Великодня феєрія".

В листопаді 2008 року відбулася перша персональна виставка художниці "Карнавал у місті лева", де вона представила 12 світильників-левів (на кожен місяць року). Художниця намагається поєднувати мистецьке і ужиткове, і вірить, що найкращі роботи у неї попереду.

Виставка пройде за адресою: м. Київ галерея "Світлиця", вул. Івана Мазепи, 31.

Реклама:

Головне сьогодні