Семінар ініціатора робочої групи "Что делать?"

У п'ятницю, 20-го лютого о 17:00 Дмитро Віленський представить методи і практики Робочої групи "Что делать?". У своїй доповіді "Робити Мистецтво Політично" Віленський має намір виствітлити питання зв'язку практик сучасного мистецтва з політичними та економічними процесами, що відбуваються у суспільстві.

Доповідь базуватиметься на аналізі можливостей самокерованих колективів художників та їхній боротьбі за знаходження свого голосу в умовах репресивної моделі організації публічного простору в Росії.

Презентація буде супроводжуватися демонстрацією серії фоторобіт художніх проектів і акцій, що були проведені Робочою групою "Что делать?" за останні пять років.

21-го лютого, художник проведе семінар "Мистецтво і активізм", в рамках якого планує різноманітні стратегії взаємодії і поставити питання про культуризацію політики й інструменталізацію мистецтва.

Дмитро Віленський (нар. 1964) живе в Петербурзі, працює в рамках міждисциплінарних колективних проектів в різних медіа, таких як відео, фотографія, текст, інсталяція й інтервенція в публічний простір.

Віленський - учасник багатьох виставок як в Росії, так і закордоном.

Викладає практику сучасного мистецтва у Смольному Коледжі в Петербурзі й останні роки працює запрошеним лектором у кращих західних академіях мистецтв й арт-програмах - Staedel Schuele (Frankfurt am Main), Critical Studies Program (Malmo), Tranzit School (Budapest) Copenhagen Royal Art Academy та інших.

Робоча мова - російська

До участі запрошуються художники, куратори, критики, журналісти та усі зацікавлені.

Вхід вільний.

Місце проведення:

Музей Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (НАОМА)

Київ, вул. Смирнова-Ласточкіна, 20, другий поверх

Час проведення:

20 лютого 2009 року о 17:00

21 лютого 2009 року з 13:00 до 17:00

Додаткова інформація за тел.: 219-33-70 та 219-33-60

Реклама:

Головне сьогодні