Благодійний проект "З книгою – до дітей"

У рамках благодійного проекту, який триватиме щонайменше 12 місяців, його організатори за підтримки партнерів, медіа-партнерів та відомих діячів культури, спорту й шоу-бізнесу.

Систематично й регулярно популяризуватимуть книгу та читання серед дітей і молоді з найбільш соціально незахищених категорій (вихованців сиротинців, інтернатів, дитячих будинків сімейного типу, колоній для неповнолітніх), а також створюватимуть дитячі бібліотеки і поповнюватимуть їх бібліотечні фонди в дитячих закладах у різних областях України, сприяючи таким чином інтелектуальному й духовному розвитку дітей.

З моменту старту проекту благодійні заходи вже відбулися у таких областях: Тернопільській (передано 350 книг), Херсонській (997 книг), Івано-Франківській (700 книг), Львівській (500 книг), Сумській (750 книг) та Харківській (1050 книг).

Завдання благодійного проекту:

Проведення моніторингу дитячого читання як важливої складової виховного процесу та дозвілля серед найбільш соціально незахищених категорій дітей.

Привертання уваги держави і громадськості до актуальних проблем інтелектуального розвитку дітей у сиротинцях, інтернатах та інших установах.

Популяризація української книги та читання серед дітей із соціально незахищених категорій шляхом створення бібліотек при сиротинцях, інтернатах та інших установах, а також поповнення їх фондів.

Організація збору художньої літератури для бібліотек у дитячих установах;

Залучення відомих особистостей до популяризації дитячого читання та підтримки створених бібліотек у дитячих установах.

Створення в межах проекту опікунських (громадських) рад при дитячих установах.

Організація систематичної діяльності волонтерів та інших учасників проекту; проведення літературних, творчих зустрічей з дітьми в сиротинцях, інтернатах, ДБСТ та інших установах.

Проведення семінарів для адміністрації та педагогічних працівників дитячих закладів (спільно з відповідними міністерствами чи їх місцевими управліннями).

Тривалість проекту:

12 місяців (вересень 2008 - серпень 2009 рр.).

Реклама:

Головне сьогодні