"Новий наїв" Ірина Гаршина, Олександр Луценко-Бабан

"Новий Наїв" - це культурологічне занурення. Пошук основ, мотивів та причин візуальної творчості та самовираження.

Незакомплексованість погляду, чиста енергія та радість неопосередкованої академічною школою й технікою виконання творчість - все це відоме здебільшого завдяки роботам сільських примітивістів.

Пташечки, струмочки, хатинки концептуально вписуються в ідею наївності погляду художника-примітивіста без академічної освіти та досвіду життя у великому місті.

Втім, відсутність закоснілості притаманна не тільки "співцям" буколічних ідилій. У гонитві за "свіжим поглядом" зовсім не обов'язково звертатися виключно до сучасного китайського націонал-модернізму.

Проект "Новий Наїв" має на меті довести саме це. Адже в різних регіонах України є чимало людей, які мають потребу візуалізувати картини та образи, що виникають в їхній уяві, незалежно від освіти та фаху.

Навіть, якщо замість затишних хаток, обсаджених рожами, художники мешкають у міських квартирах, і зранку їх будить не спів солов'я, а гуркіт трамваю.

Надалі звітні виставки будуть проходити щопівроку, ареал пошуку художників розшириться, щонайменше, до близького зарубіжжя.

На першій виставці "Нового Наїва", що пройде в "Я Галерея" зустрінуться схід і захід: художниця з Сум Ірина Гаршина та художник з Чернівців Олександр Луценко-Бабан.

Ірина Гаршина: Художники на спільні виставки не запрошують. Ось нещодавно було видано довідник "Сучасні художники Сумщини", мене там нема. Там навіть вказані ті, хто давно не пише, або помер. А мене нема. Я вважаю, що це визнання.

Олександр Луценко-Бабан: під час моєї виставки голова Чернівецької спілки художників облаяв мої картини, сказав, що виставили їх лише тому, що не було інших варіантів закрити голу стіну на виставці. Мені дуже сподобалася така оцінка. Я вважаю, що це визнання. Майстер-клас автора 26 березня, у четвер о 19:00.

Виставка пройде за адресою: м. Київ "Я Галерея" вул. Волоська 55/57

Реклама:

Головне сьогодні