Відкриття роллер-сезону

На фестивалі братимуть участь роллери з України, Росії, Білорусії, Польщі, Молдови.

План заходів на 28 березня

1. Збір на КПІ - 10:00

2. Вступне слово - 13:00

3. Старт гранд-покатушок - 14:00

ВІДЕО ДНЯ

4. Пікнік в Пущі-Водиці - 19:00-21:00

5. Салют - 21:30-22:00

6. Збір на нічну покатушку на Майдані Незалежності - 22:30

План заходів на 29 березня

1. Збір на КПІ - 11:00

2. Початок розважальної програми - 12:00

3. Покатушка "Екскурсійна" - 13:00

4. Покатушка "ФСК спот" - 14:30

5. Покатушка "Сталкерська" - 16:00

Метою проведення фестивалю є звернення уваги на проблеми розвитку роллер-спорту в Україні та підняття популярності даного виду спорту.

В усьому світі екстремальні види спорту дають вихід молодіжному адреналіну та енергії, що може відвернути культурне зубожіння нації.

Найбільшою проблемою роллер-спорту в Україні є невизнаність його як спорту. Більше того, роллери сприймаються як небезпека для оточуючих, якщо вони виїжджають за межі парку чи стадіону.

Це є дуже важливо, адже середньостатистичний вуличний роллер може розвивати швидкість понад 60 км/год, а середня швидкість руху по місту становить близько 20 км/год і не поступається швидкості велосипеда.

З такими показниками рухатись серед пішоходів небезпечно, однак на дорогах їх не визнають учасниками дорожнього руху. Не впливає на ситуацію обізнаність з правилами дорожнього руху кожного окремого роллера.

В той же час відсутність велодоріжок унеможливлює вирішення цього питання. Так чи інакше кількість роллерів на дорогах щороку стрімко зростає, однак ніхто не звертає на це уваги.

Цю та інші проблеми буде висвітлено на вступній частині фестивалю.

Проведенням даного фестивалю ми хочемо привернути увагу молоді та влади до роллер-спорту, збільшити популярність цього виду спорту як такого.

Реклама:

Головне сьогодні