Помноження культур Любліна та Львова на проекті "L²"

До Любліна приїде майже сотня українських митців. Настільки масштабної акції культурного обміну між цими містами ще не було.

Львівське мистецьке об'єднання "Дзиґа" (координатор проекту з української сторони) везе на "L²" 166 візуальних об'єктів. Більше 80 % проектів створені спеціально для цьогорічного "L²" у Любліні.

Також львівський джаз-етно-фанк гурт "ShockolaD" спеціально створив дві композиції на тексти Юліуша Словацького, приурочені 200-літтю польського поета. Серед заходів "L²" плануються концерти, спектаклі, музичні заходи, мультимедійні проекти, перформанси, виставки фотографій та картин, інсталяції, гепенінги, презентації та обговорення .

Цьогорічне представлення в Любліні українського мистецького середовища сформоване з трьох блоків:

Візуальне мистецтво представлене 10 проектами (малярство, інсталяції, мультимедіа, перформанс, фотографія) за участі 20 авторів під загальним куруванням Володимира Кауфмана. Здебільшого автори є молодими митцями у найцікавішому періоді свого безкомпромісного творчого злету.

Музичний блок протягом трьох вечорів сформований із середовища "JazzClub.Lviv", що об'єднує близько 200 музикантів, і представлений трьома джазовими проектами, які мають яскраву українську етнічну основу, та молодих митців, що працюють у сфері "нових медій" (електронна музика і відеомистецтво).

Театр презентує Фестиваль аматорського мистецтва "Драбина", а зокрема минулорічні переможці фестивалю - театр "Next Step".

Ідея проекту "L²" полягає у створенні нагоди для зустрічі різних творчих середовищ Любліна і Львова. Насамперед це представники "молодого", експериментального, незалежного, альтернативного, сучасного мистецтва та культури.

Безпосередній контакт має стати шансом для обміну знаннями та досвідом, зокрема обміну "ноу-хау" в царині мистецтва і культури, що в майбутньому сприятиме зміцненню зв'язків, а також ініціюванню та реалізації культурних проектів.

Реклама:

Головне сьогодні