Четвертий весняний київський книжковий ярмарок

Головна мета заходу - розширення фахових зв'язків між вітчизняними суб'єктами видавничої справи і книгорозповсюдження та їх зарубіжними партнерами, продаж авторських прав на видання творів відомих письменників в Україні, підтримка українського книговидання, пропаганда української книжки й читання книжок різними мовами, знайомство українських книгорозповсюджувачів, бібліотек та читачів із літературними новинками, а також можливість спілкування між тими, хто творить книгу, хто її продає, хто нею опікується та тими, хто її читає.

В її програмі - виставка книжок для дітей, представлених українськими видавництвами, заходи благодійної організації "Приятелі дітей", низка презентацій книжок для дітей, зустрічей з дитячими письменниками, святкування 75-річчя найстаршого українського дитячого видавництва "Веселка", постійно діюча Майстерня Старого Лева для дітлахів", майстер-класи, конкурс дитячого малюнку серед неповносправних дітей (інвалідів), конкурс студентських та наукових праць з правозахисної антитерористичної тематики, Форум юнацької та дитячої фантастики "У світі фентезі", тощо.

Не зважаючи на кризу, а може навіть наперекір їй, ярмарок склався абсолютно повноформатним. Майже всі видавництва, які зазвичай беруть участь у виставках МЕДВІНу, представлятимуть свої книжки, приводять авторів, проводять презентації, і як завжди приєднуються нові видавці і навіть повертаються старі учасники.

Цього разу більше ніж 150 стендах буде представлено книжки найрізноманітнішої тематики близько 300 видавництв з різних країн світу, серед яких яскрава дитяча література, шкільні підручники, видання класиків, сучасних письменників, фундаментальні дослідження світової науки і, звичайно ж, фантастика та християнська книга різних жанрів та конфесій.

Організатори ярмарку підготували багато сюрпризів та новинок для своїх відвідувачів. У рамках виставки пройде понад 100 різних за своєю природою заходів, серед яких презентації, круглі столи, семінари, майстер-класи, зустрічі з авторами.

До 200-річного ювілею ГОГОЛЯ 2 квітня о 12.00 видавництвом "Твердиня" буде проведено презентацію скандального роману Петра Кралюка "Римейк", а також презентація книжки Даніна-Громова, яка є продовженням гоголівської "Шенелі".

3 квітня звертаємо увагу на відкриття асамблеї фантастики "Портал", презентацію резонансного книжкового проекту "БРАТ" Ігоря Беркута та Романа Василишина, яку о 17.00 проводить "Самміт-книга", а також презентацію з автограф-сесією книги Віктора Яручика "Українська література в Польщі" за участі академіка Миколи Жулинського.

Цього дня на виставку завітають автори: Микола Жулинський, Марія Матіос, Назаренко, Валентинов, Відейко, Ева Гате, Сергій Пантюк, Вікторія Черняхівська, Юлія Бурковська, Олексадр Високий, Світлана Крилова, Назіп Хамітов та багато інших.

Відбудуться презентації книги дитячої мудрості "Вустами янголів", збірки інтимної та еротичної поезії Ярослава Ткачівського "Сяєво сьомого неба", книг серії Шедеври світової поезії, методики "Українська школа ейдетики Євгена Антощука", книги-дослідження Сергія Кузнєцова про історію Київського планетарію "Як народжувалися зорі", книг Андрія Куркова, книг Романчук , мультимедійних програм та науково-популярних фільмів з астрономії та досліджень космосу, книжки Коваленка "Таємний код України", "Астрологического календаря для Украины", книг серії "Чарівник земномор'я" Гуїна, книжки "Бус-Троянь-Русь" Водніца, книги "Анекдоти про Муллу Насреддіна" у перекладі Гамади, навчально-пізнавальної гри "Поетичне лото".

4 квітня -День дитячої книги, в рамках якого святковий концерт до 75-річчя видавництва "Веселка", творча майстерня "Старого Лева для дітлахів, розваги для дітей від журналу "Пі знайка", майстер-клас з живопису "мокрим по мокрому" від видавництва "Наірі", презентація навчально-ігрових програм "Дитяча колекція" та "Шкільна колекція" від компанії "Атлантік", Форум молодіжної та дитячої фантастики "У світі фентезі" від журналу "Стіна" та Каті Чілі, презентації нових книжок видавництва, автограф-сесії з дитячими письменниками, конкурси, розваги та сюрпризи.

Цього дня на виставку завітають автори: Марія Матіос, Валерій Шевчук, Марина та Сергій Дяченки, Дмитро Биков, Олді, Сергій Грабар, Олександр та Наталія Шевченки, Іван Андрусяк, Леся Вороніна, Андрій Кокотюха, Нелі Шейко-Медведєва, Валерій та Наталія Лапікури, Володимир Даниленко, Володимир Сердюк, Наталія Фіалко, Андрій Коваленко, Олесь Ільченко, Ярослав Орос, Олександр Високий, та багато інших.

Відбудуться презентації книги для читання із серії "Я споглядаю світ" Віталіни Маслової, збірника науково-фантастичних повістей та оповідань "Позапростір-2", резентація дитячих довідково-пізнавальних видань: "Люляйко" Чередниченко, серії книг Лучука, книги "Український менталітет" Олександра Стражного, книги видатного українського філософа-вченого, лауреата Шевченківської премії 2005 року Сергія Борисовича Кримського під назвою "Ранкові роздуми", серії книг "Віконечко у світ" для підготовки дітей до школи, "вітчизняного "Гаррі Поттера" - "МАГИЧЕСКАЯ КНИГА", виданої під псевдонімами "Нэз и Лана Светлые", роману Степана Процюка "Тотем і його переклади на іноземні мови", посібників для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання

Церемонія офіційного відкриття виставки відбудеться разом з відкриттям Акції "Будуємо Європу для дітей та разом з дітьми" та проголошенням підсумків конкурсу "Євроформат - 2008" 2 квітня об 11.00 в зоні презентацій, що у виставковому залі № 2.

Церемонія офіційного відкриття Асамблеї фантастики "Портал" відбудеться 3 квітня об 12.00 в актовому залі, що на 5 поверсі головного корпусу.

Виставка працюватиме протягом 2-4 квітня з 10.00 до 18.00, 5 квітня - з 10.00 до 15.00 у приміщенні експоцентру "Спортивний" Національного університету фізичного виховання та спорту, вул. Фізкультури, 1 (станція метро "Республіканський стадіон"). Вхід на виставку - Вільний.

Реклама:

Головне сьогодні