Виставка живописних робіт Ганни Гідори "Місце присутності"

Ці слова філософа надзвичайно точно відтворюють відчуття та роздуми, що перекочовують від одного циклу моїх робіт до інших.

Місце присутності - як місце, певного дуже особистого і, разом з тим, спільного для всіх нас простору , де незрозумілим чином, ніби пригадуєш фрагменти чогось, до чого, по часовим критеріям, не повинен мати стосунку.

Й ці місця, дивним чином, можуть знаходитись у різних куточках планети. Раптом, на березі океану, на околиці Лісабону, накриє хвиля солодкого суму - Севастополь, а ось посеред похилених мазанок Бахчисарая - марево Самарканда, а на горі Мойсея каміння чомусь пахне Кавказом.

Та ще більш надзвичайно, коли переповнює туга, за тим, де не був і чого не знав у свідомому житті, а воно поряд, тут, присутнє загальне людське минуле, дуже близьке і водночас дуже далеке. Спільне минуле, що складається з проміжків життів різних довжин.

І коли особистий досвід з низкою особистих втрат, змішується з запахом вітру, пилу і теплом каменю, що лежить у кладці не одну тисячу років, притуляєшся до схилу випаленого сонцем пагорба з тугою і болем, від осягнення ілюзорності того, що безповоротно втрачаємо й приречені на те, щоб зникнути. І чи дає заспокоєння розуміння приналежності?

Виставка пройде за адресою: м. Київ галерея "Боттега" вул. Михайлівська, 22б

Реклама:

Головне сьогодні