У Києві покажуть листи та рукописи Гоголя

Як повідомляє прес-служба архіву-музею, експозиція пройде у рамках Плану заходів з відзначення 200-річчя від дня народження М. В. Гоголя.

На виставці будуть представлені документи Інституту рукопису Національної бібліотеки України ім. В. Вернадського, центральних та обласних державних архівів України, а також документи, надані Російським державним архівом літератури і мистецтва.

Зокрема експонуватимуться матеріали про навчання юного Гоголя в Ніжинській гімназії, листування з рідними та друзями, сторінки повісті "Тарас Бульба", роману "Мертві душі", п'єс "Гравці", "Театральний роз'їзд", вшанування пам'яті Гоголя з нагоди 100-річчя від дня його народження (1909).

Також кияни зможуть побачити ескізи декорацій та костюмів до опери М. Лисенка "Тарас Бульба", до вистави "Ревізор", ілюстрації до романів "Мертві душі", повістей "Тарас Бульба", "Ніч перед Різдвом", "Майська ніч", "Вій", "Невський проспект", драматичних творів, світлини оперних та драматичних вистав за творами Гоголя тощо.

До участі у виставці запрошені віце-прем'єр-міністра Іван Васюник, міністра культури і туризму Василь Вовкун, посол Росії Віктор Черномирдіна також представники Кабінету Міністрів.

Виставка пройде на ІІ поверсі Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України, що на вул. Володимирській, 22а.

Реклама:

Головне сьогодні