Особиста Пінакотека Ройтбурда

Олександр Ройтбурд, використовуючи назви відомих робіт, йде в посмодерністичну гру, трансформуючи класичні твори, надаючи їм нового змісту.

Абсолютно нові роботи Олександра Ройтбурда, створені за 2008 - початок 2009 року, ексклюзивно представляє галерея "Колекція" в Києві. Підписи до робіт напряму відсилають до класичних творів, як "Місячна ніч на Дніпрі" Куїнджі чи "Видіння отроку Варфоломію" Михайла Нестерова.

Гра в досить складні алюзії, як з картиною Рембрандта "Урок анатомії доктора Ніколаса Тюльпа" чи іронізація з картиною Сергія Герасимова "Матір партизана".

Один з "фірмових" акцентів Олександра Ройтбурда - багатоголосся, багатошаровість образів та сюжетів, за визначенням арт-критика Аліси Ложкіної, свідчить про певну ностальгійність за безтямними, але дуже поетичними назвами старих робіт, однак піднімаючи проблему прив'язки назви та змісту роботи.

Сьогодні, художник повертається до мотивів своїх ранніх робіт, поєднуючи їх з більш пізніми мотивами, створює нинішній етап свого художнього розвитку, так званий неокласицизм Олександра Ройтбурда.

В деяких його роботах іноді вгадуються риси його друзів, героїв робіт попередніх періодів, акцентуючи на умовності назв і сюжетів.

Виставка пройде за адресою: м. Київ вул. Паньківська, 8

Реклама:

Головне сьогодні