Україна приймає Кубок світу з вейкбордингу 2009

В офіційному зверненні Президента Всесвітньої Асоціації Вейкбордингу (WWA) Шенон Старлінг сказав: «WWA з гордістю повідомляє, що український етап Кубка світу 2008 року "Ukrainian Wake Park Open 2008" був проведений на самому високому організаційному рівні і став однією з найзначніших подій по рівню організації і святковій атмосфері.

Учасники змагань та офіційні представники WWA високо оцінили рівень технічного забезпечення змагань, а також розважальну програму, що супроводжувала захід.

У зв'язку з вищезазначеним WWA рада повідомити, що право проведення змагань «Ukrainian Wake Park World Series 2009» (UWPWS), які є етапом Кубка Світу WWA Wake Park World Series (WPWS) передано Українській федерації воднолижного спорту (УФВС), президент Василь Гришко.

Кубок Світу з вейкбордингу 2009 року буде проходити в 5 етапів у країнах Європи і Азії, серед яких і Україна.

Етапи:

  • Філіппіни, Комсур, 25-29 квітня;
  • США, Флорида, Орландо, 12-14 червня;
  • Франція, Борген Брес 7-9серпня
  • Київ, Україна 21-23 серпня;
  • Німеччина, Гамбург, (фінал) 29-30 серпня.

У кожному з етапів Кубка визначається переможець:

Найбільш рейтингові світові змагання з вейкбордингу будуть проходити

21-23 серпня 2009 року на воднолижній канатній дорозі екстрим-парку

"Х-traction", в м. Києві, Україна. Після проведення Кубка світу з вейкбордингу 2008 року, Київський екстрим-парк придбав хорошу популярність у всьому світі, тому очікується велика участь кращих світових прорайдеров Європи, Австралії, Азії і Америки.

Назва кубка Світу:

Змагання проводяться в наступних категоріях:

Категорія Junior

Беруть участь діти до 16 років.

Категорія Open Man

Беруть участь всі бажаючі хлопчики, хлопці, чоловіки без обмеження за віком

Категорія Open Woman

Беруть участь всі бажаючі дівчатка, дівчата, жінки без обмеження за віком

Категорія Wakeskate

відгалуження вейкбордингу

Опис спортивної дисципліни:

ПАРКОВИЙ ВЕЙКБОРДИНГ - катання по воді на дошці - вейкборді. Вейкбордиста, що стоїть на широкій дошці, буксирують спеціалізованою воднолижною канатною дорогою на швидкості 30 - 40 км./год. Спортсмен виконує трюки різного ступеня складності на рівній воді та різноманітних воднолижних перешкодах (трамплінах, кікерах, рейлах, фанбоксах і т.ін).

Змагання з вейкбордингу дуже яскраві події, що збирають тисячі глядачів, що супроводжуються барвистим екстремальним шоу і концертами груп різних форматів.

Проведення: Парк Дружби народів, водноспортивний клуб "Екстремальна тяга", воднолижна канатна дорога, екстрим - парк "X-TRACTION".

Реклама:

Головне сьогодні